dijkversterking cuijk ravenstein

Sweco ziet winst, omzet en vraag naar waterveiligheid stijgen

Een deel van de dijk tussen Cuijk en Ravenstein. Sweco werkt sinds dit jaar aan het ontwerp voor de versterking van de dijk. Foto via sweco.nl

Sweco maakt zijn kwartaalcijfers op vrijdag bekend. De omzet en winst stegen in vergelijking met vorig jaar. “Steeds meer opdrachtgevers weten ons te vinden als het gaat om watermanagement”, zegt directeur Eugene Grüter van het architecten- en ingenieursbureau. “Ze blijven een onderwerp als waterveiligheid een hoge prioriteit geven.” 

De totale kwartaalomzet komt uit op 58 miljoen euro, een stijging van 17 procent ten opzichte van vorig jaar. De EBITA-winstmarge komt uit op 9 procent, een stijging van 20 procent ten opzichte van vorig jaar.

Het waren een paar sterke maanden, zegt het bedrijf op zijn website. De cijfers zijn volgens Sweco mede te danken aan de vraag naar waterveiligheid, een onderwerp waar het bedrijf over adviseert en ontwerpen voor maakt. Sweco werkt sinds dit jaar bijvoorbeeld aan het ontwerp van de dijkversterking tussen Cuijk en Ravenstein, een traject van meer dan twintig kilometer.

“Water is het volgende grote issue in de wereld”, zegt topman Grüter. “Door het veranderende klimaat wisselen we periodes van grote droogte af met periodes met een overschot aan water. Dat zien we terug in de cijfers.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Sweco ziet winst, omzet en vraag naar waterveiligheid stijgen | Infrasite
dijkversterking cuijk ravenstein

Sweco ziet winst, omzet en vraag naar waterveiligheid stijgen

Een deel van de dijk tussen Cuijk en Ravenstein. Sweco werkt sinds dit jaar aan het ontwerp voor de versterking van de dijk. Foto via sweco.nl

Sweco maakt zijn kwartaalcijfers op vrijdag bekend. De omzet en winst stegen in vergelijking met vorig jaar. “Steeds meer opdrachtgevers weten ons te vinden als het gaat om watermanagement”, zegt directeur Eugene Grüter van het architecten- en ingenieursbureau. “Ze blijven een onderwerp als waterveiligheid een hoge prioriteit geven.” 

De totale kwartaalomzet komt uit op 58 miljoen euro, een stijging van 17 procent ten opzichte van vorig jaar. De EBITA-winstmarge komt uit op 9 procent, een stijging van 20 procent ten opzichte van vorig jaar.

Het waren een paar sterke maanden, zegt het bedrijf op zijn website. De cijfers zijn volgens Sweco mede te danken aan de vraag naar waterveiligheid, een onderwerp waar het bedrijf over adviseert en ontwerpen voor maakt. Sweco werkt sinds dit jaar bijvoorbeeld aan het ontwerp van de dijkversterking tussen Cuijk en Ravenstein, een traject van meer dan twintig kilometer.

“Water is het volgende grote issue in de wereld”, zegt topman Grüter. “Door het veranderende klimaat wisselen we periodes van grote droogte af met periodes met een overschot aan water. Dat zien we terug in de cijfers.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Onderwerpen: ,

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.