Voorgenomen acquisitie DHV-onderdeel door Neways

NEWAYS ELECTRONICS INTERNATIONAL N.V. (Neways) en advies- en ingenieursbureau DHV hebben vandaag een intentieverklaring getekend inzake de voorgenomen overname van 54 medewerkers van DHV’s vestiging in Eindhoven door Neways.

Met de voorgenomen overname versterkt Neways zich met specialistische kennis op het gebied van ontwikkeling en engineering van elektronische systemen voor de hightech industrie. De overname sluit uitstekend aan bij het one-stop-providership concept van Neways en is onderdeel van de strategie om de ontwikkelactiviteiten binnen Neways verder te versterken. De overname zal direct bijdragen aan de resultaten van Neways. De jaarlijkse omzet van deze activiteiten bedraagt circa 4 miljoen euro.

DHV’s besluit de in Eindhoven gevestigde afdeling te verkopen ligt in lijn met de verscherpte bedrijfsfocus op de markten voor infrastructuur, water & milieu en gebouwen & vastgoed. “Voor deze medewerkers zal er binnen Neways veel meer synergie mogelijk zijn dan nu het geval is bij DHV. Deze oplossing is dan de beste”, aldus Vic Prins, Corporate Directeur Business Development bij DHV.

De activiteiten voor een twintigtal klanten waaronder ASML en FEI worden straks zowel op de Neways-locatie in Eindhoven als bij de klant uitgevoerd.

Na de verkoop opereert DHV in Eindhoven met 277 medewerkers.

Tot begin mei vindt het due diligence-onderzoek plaats. Beide bedrijven maken geen verdere financiële details bekend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Royal HaskoningDHV

Voorgenomen acquisitie DHV-onderdeel door Neways | Infrasite