SpoorParade Amersfoort

Dit jaar reist Nederland 175 jaar over het spoor. De eerste trein vertrok op 20 september 1839. De trein verbond Nederlanders met elkaar, ontsloot het achterland met de steden en bracht Nederland welvaart en vooruitgang. En 175 jaar later nog steeds.

 

175 jaar spoor vieren we graag met jou! Kom naar SpoorParade Amersfoort!

In de herfstvakantie van 16 t/m 21 oktober, dagelijks geopend van 10 tot 18 uur. Voor jong en oud, over de historie en de toekomst van het spoor.

Een bijzonder evenement over techniek en innovatie, over de mensen van het spoor, de reizigers en over nog heel veel meer. SpoorParade Amersfoort inspireert, vermaakt, verrast en is voor jong en oud een gezellig dagje uit. Met onverwachte theatervoorstellingen, artiesten, spoorcolleges, treinenshows en unieke interactieve demonstraties.

SpoorParade Amersfoort, pak de trein en beleef 175 jaar spoor!

• Kaarten € 10,-

• Kinderen van 4 t/m 11 jaar € 5,- en kinderen t/m 3 jaar gratis.

Kaartverkoop start begin september via 175jaarspoor.nl.

De SpoorParade wordt georganiseerd op de unieke locatie Wagenwerkplaats in Amersfoort, nabij station Amersfoort (uitgang Noordzijde).

Op deze voormalige werkplaats van NS wordt 175 jaar spoor gevierd met circa 10.000 bezoekers per dag.

Kijk voor informatie op 175jaarspoor.nl.

Aanvullende informatie

Kaarten kunnen vanaf begin september online worden besteld. Een kaart hoeft niet op ‘persoonlijke naam’ te staan, kortom je kunt ook voor groepen kaarten bestellen per dag en deze direct met iDEAL betalen.

Verder is het goed om te weten dat je tijdens de SpoorParade voor alle publieke eet en drink gelegenheden munten nodig hebt, welke je ter plekke bij de kassa kunt kopen.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Railforum