Alstom verzorgt komende 15 jaar onderhoud ERTMS systeem Betuweroute

Vandaag, maandag 19 december wordt een contract tussen Alstom en Keyrail getekend, waarmee de bestaande contractrelatie wordt uitgebouwd. Alstom verzorgt de komende 15 jaar het onderhoud van het ERTMS systeem op de Betuweroute, bestaande uit het A15-trace en de Havenspoorlijn.

infrasite_insert_image_1

Keyrail en Alstom hebben de afgelopen maanden gezamenlijk gewerkt aan een onderhoudsstrategie voor de lange termijn. De samenwerking tussen Alstom en Keyrail loopt sinds de realisatie van het ERTMS-systeem op de Betuweroute en vormde de afgelopen jaren een goede basis hiervoor. Beide bedrijven hechten grote waarde aan een lange termijn samenwerking, met als doel om de opgebouwde kennis en ervaring te borgen en verder te ontwikkelen.

Achtergrond

ERTMS European Railway Traffic Management System (ERTMS)
Momenteel zijn er verschillende veiligheidssystemen in gebruik in Europa. De Europese Unie heeft ERTMS aangewezen als het nieuwe standaard veiligheidssysteem voor het spoor in Europa.

Keyrail

Keyrail is de exploitant van de Betuweroute, de dedicated goederenspoorlijn die loopt van de Rotterdamse haven tot aan de Duitse grens bij Zevenaar. Wij bieden railgoederenvervoerders doorgaande paden naar het Europese achterland. Onze klanten kopen bij ons de zekerheid dat hun treinen de aansluiting halen op andere spoornetten en terminals.

Alstom Transport: Een promotor van duurzame mobiliteit
Alstom Transport ontwikkelt en verkoopt het meest complete gamma van producten en diensten in de spoorwegsector. Het bedrijf biedt turnkey oplossingen voor complete vervoersystemen. Van rollend materieel (trams, treinen en metro’s) en computergestuurde veiligheidssystemen tot en met de volledige spoor-infrastructuur. In Nederland levert Alstom trams en metro’s aan o.a. Den Haag, Amsterdam en Rotterdam.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ALSTOM Transport Nederland