Andere verhalen over het spoor: ‘Flesje wijn in de trein’

Een flesje wijn gaat per trein van Italië naar Nederland. En bijzondere archeologische vondsten. In aflevering vier van het RTL 4-programma Spoor van Leven op zondag 28 december 2008 staat de Betuweroute centraal. Gebouwd vanwege het grote economische belang, maar met ook een grote impact op het leven van mensen. Met het programma Spoor van Leven wil ProRail het spoorbewustzijn in Nederland vergroten en daarmee onder meer op de risico’s van het spoor wijzen.

De Betuweroute is misschien wel de meeste besproken spoorlijn in Nederland. In Spoor van Leven gaan we mee met Germ Kuipers van ProRail. Hij zoekt bewoners op die met de komst van de Betuweroute zijn onteigend. Ook volgen we vanuit Italië een flesje wijn dat via de Betuweroute aankomt op het grootste rangeerterrein van Nederland, Kijfhoek. Verder laat een archeoloog presentatrice Corine Boon de bijzonder vondsten zien die er zijn gedaan vlak voor de aanleg van dit traject. En Corine gaat langs bij mensen die hun volkstuintje langs het spoor moeten ontruimen.

Spoor van Leven laat wekelijks de meest uiteenlopende verhalen zien van omwonenden, reizigers, medewerkers en bestuurders om meer te horen over hun leven over, op, langs en rond het spoor: Reis en kijk mee. Zie hoe het spoor de samenleving niet alleen doorkruist maar ook samenbrengt en verbindt.

Uitzending zondag 28 december 2008 om 16.25 uur bij RTL 4 en herhaling zondag 4 januari vanaf 09.00 uur bij RTL 4. Zie ook de website www.spoorvanleven.nl

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail