1000ste trein over de Betuweroute

Keyrail toont succes goederenspoorlijn aan

Zwijndrecht – Op donderdagmiddag 3 april 2008 heeft de 1000ste trein over de Betuweroute gereden. In drie maanden tijd toont Keyrail aan dat de Betuweroute succesvol in bedrijf is.

Directeur Cees Tommel van Keyrail: “De 1000ste trein markeert het groeiend aantal treinen over de Betuweroute. De prognoses die we bij de opening hebben afgegeven worden gehaald”. “Op dit moment moeten we ‘nee’ verkopen’, zegt Sjoerd Sjoerdsma, directeur van Keyrail. Over enkele maanden groeit de capaciteit en kunnen we het aantal treinen verdubbelen. Aan het einde van dit jaar verwachten we 50 treinen per dag te laten rijden.” In 2012 verwacht Keyrail een verdere stijging naar 150 treinen per dag.

De 1000ste trein werd door railgoederenvervoerder Railion van Emmerich naar Kijfhoek, het grootste rangeerterrein van Nederland gereden. De trein kwam om 14.08 aan en vervoerde containers.

Break-even

Keyrail zal in 2012 break-even draaien, dat betekent dat de kosten voor het beheer en onderhoud worden terugverdiend door inkomsten uit de verkoop van treinpaden. Keyrail biedt daartoe een betrouwbare dienstregeling, soepele overgangen tussen de Betuweroute en de andere Nederlandse sporen of de grens met Duitsland en een non-stop verbinding met het achterland.

Over Keyrail

Keyrail exploiteert de Betuweroute, de spoorlijn die loopt van de Rotterdamse haven tot de grens van Duitsland (Zevenaar). We realiseren doorgaande verbindingen voor goederenvervoer tussen de Nederlandse zeehavens en de belangrijke Europese industriële centra.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Keyrail