Baljeu opent nieuwe tramspoorboog Rotterdam

Trams voortaan ook via Vasteland naar Centraal station

Rotterdam – Op 25 oktober 2007 heeft portefeuillehouder Jeannette Baljeu van de stadsregio Rotterdam de nieuwe tramverbinding tussen het Vasteland en de Eendrachtweg officieel geopend. Door deze Vastelandboog kunnen trams voortaan ook via de Eendrachtsweg naar het Centraal Station rijden. Met deze nieuwe route wordt het tramverkeer op de Coolsingel ontlast en kunnen tijdens afsluitingen of evenementen trams makkelijker worden omgeleid.

Alternatieve route
Alle trams die vanaf de Erasmusbrug kwamen, reden tot voor kort over de Schiedamsedijk en Coolsingel naar het Centraal Station. Dat leverde soms erg veel drukte op de haltes op met soms vervelende gevolgen voor de passagiers. Met de nieuwe route van TramPluslijn 20 over het Vasteland en de Eendrachtsweg naar Rotterdam CS wordt het tramverkeer op de Coolsingel ontlast en kunnen passagiers daar rustiger in- en uitstappen. Bovendien hoeven trams minder vaak op elkaar te wachten. De alternatieve route over de Vastelandbogen zorgt voor een snellere doorstroming van het tramverkeer.

Verstoringen

Door de nieuwe verbinding is de flexibiliteit in het tramnetwerk vergroot. Bij verstoringen in het centrum, zoals evenementen of afsluitingen vanwege calamiteiten, blijft er een tramverbinding met het Centraal Station mogelijk. De nieuwe railverbindingen gaat niet ten koste van de wachttijden van het overige verkeer, zo heeft onderzoek uitgewezen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Stadsregio Rotterdam

Baljeu opent nieuwe tramspoorboog Rotterdam | Infrasite