Klanttevredenheid NS op hoogste niveau ooit

Hoogste waardering ooit in derde kwartaal voor ‘op tijd rijden’, ‘klantgerichtheid’, ‘informatie bij ontregelingen’ en ‘reinheid’

Utrecht – De waardering van klanten over de dienstverlening van NS bereikte in het derde kwartaal van 2007 het hoogste niveau ooit : 74% van de klanten gaf als algemeen oordeel aan NS een 7 of hoger. Door de hoge punctualiteit steeg de waardering voor ‘op tijd rijden’ tot 51%, een forse verbetering ten opzichte van de 44% in dezelfde periode vorig jaar. Maar ook over de aspecten ‘informatie bij ontregeling’, ‘klantgerichtheid’ en ‘reinheid’ waren de klanten afgelopen kwartaal beter te spreken dan ooit.

Directeur NS Reizigers Jacques Huberts is blij met de goede resultaten: “Ondanks de forse reizigersgroei, blijkt dat we het onze klanten nog steeds meer naar de zin maken. Ik ben trots op onze medewerkers. We gaan door op de ingeslagen weg van kwaliteitsverbetering, hoewel de grenzen van de capaciteit op het Nederlandse spoorwegnet in zicht zijn. Om te voorkomen dat dit het klantoordeel negatief gaat beïnvloeden is snel investeren in de uitbreiding van het spoorwegnet noodzakelijk.”

De punctualiteit kwam in het 3e kwartaal uit op 89,4% bij de Nederlandse 3-minuten norm. Volgens de internationale 5-minuten norm kwam maar liefst 94,5% van de treinen op tijd aan. Van de geplande aansluitingen werd 93,1% gehaald.

Achtergrond

NS publiceert ieder kwartaal de cijfers over de klanttevredenheid. Deze cijfers volgen uit het onafhankelijk onderzoek dat NS in samenwerking met de consumentenorganisaties en de overheid laat uitvoeren. Hierin geven reizigers hun oordeel over de kwaliteit en andere aspecten van de dienstverlening van NS. Daarnaast publiceert het bedrijf elk kwartaal de punctualiteitcijfers. Een overzicht is te vinden op www.ns.nl

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Nederlandse Spoorwegen