Overweg Larenseweg / Stationsstraat Hilversum dicht

overweg de ´grote spoorbomen’ afgesloten in weekend 1 en 2 september 2007

Utrecht – De overweg bij de ´grote spoorbomen’, bij de Larenseweg / Stationsstraat, wordt vanaf vrijdagavond 31 augustus 20.00 uur tot maandagochtend 06.00 uur afgesloten voor al het verkeer. Dit gebeurt omdat ProRail in dit weekend grootschalige werkzaamheden bij het station gaat uitvoeren. Gedurende het weekend kunnen fietsers en automobilisten gebruik maken van de Beatrixtunnel of de kleine spoorwegovergang Schoolstraat/Noorderweg.

Ook na het weekend zal het gemotoriseerd verkeer van die alternatieve routes gebruik moeten maken, want de overweg Larenseweg / Stationsstraat wordt definitief afgesloten. Alleen voor fietsers en voetgangers blijft het na het weekend nog enige tijd mogelijk via de overweg aan de andere kant van het spoor te komen. Begin november wordt de overweg ook voor langzaam verkeer afgesloten. Fietsers en voetgangers kunnen vanaf dan via de nieuwe tunnel onder het station aan de andere kant van het spoor komen.

Werkzaamheden weekend 2/3 september

In het weekend past ProRail de constructie van de overweg aan. Hiermee verandert de situatie op de overweg: de helft wordt ingericht als bouwterrein en twee spoorbomen zullen verdwijnen. Dit is nodig omdat er op de overweg drie blokken geplaatst worden, waarop later de nieuwe bovenleidingsportalen komen te staan. Verder vernieuwt ProRail onder meer de sporen 1 en 2. Om weggebruikers op de nieuwe situatie op de overweg te attenderen, plaatst ProRail verkeersregelaars bij de overweg totdat deze in november helemaal wordt afgesloten. De werkzaamheden zullen naar verwachting niet tot veel geluidsoverlast leiden.

Gevolgen voor het treinverkeer

De werkzaamheden in dit weekend hebben tot gevolg dat de treinen op station Hilversum op andere tijden kunnen vertrekken en aankomen en vanaf andere sporen vertrekken. De sporen 1 en 2 zijn het hele weekend buiten dienst. Op zaterdag vallen er ook treinen uit vanaf Hilversum naar Almere en Almere Oostvaarders en vanaf Hilversum naar Utrecht Centraal.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht ProRail

Overweg Larenseweg / Stationsstraat Hilversum dicht | Infrasite