Dynamische reisinformatie voor NS station Schiphol

Hoofddorp – Met ingang van de nieuwe dienstregeling van de NS worden de treinen in en om Schiphol gestuurd op doorstroming. Deze nieuwe maatregelen, First Come First Serve en Cross Platform Switch, moeten ervoor zorgen dat treinen direct naar een beschikbaar perron worden geleid en daarna ook weer snel kunnen vertrekken. Ook het goed, tijdig en duidelijk informeren van de reizigers is van groot belang om dit te kunnen bereiken.

22 van de nieuwe schermen, die zowel boven de perrons als bij de roltrappen in de stationshal (Schiphol Plaza) zijn geplaatst, geven vlak voor aankomst van de trein aan van welk perron deze vervolgens weer zal vertrekken. 5 displays hangen op station Amsterdam Zuid (WTC).

Surtronic ontwikkelde de software en de speciale behuizingen. Bijzonder zijn de stof- en spatwaterdichte constructie (IP54), het interne klimaatbeheersingssysteem, de vandalisme bestendigheid en het diagnosesysteem.

Het klimaatsysteem zorgt ervoor dat de ’kasten’ bij hitte gekoeld worden door de ventilator en bij extreme kou houdt een verwarmingssysteem het display op de juiste temperatuur. Eventuele storingen aan het display worden automatisch gemeld aan de centrale computer, waardoor controle op afstand mogelijk is.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: surtronic