Spoorwegopdrachten voor Britse infradochter van BAM

Bunnik – Nuttall, de Britse infradochter van Koninklijke BAM Groep nv, heeft twee opdrachten verworven van de Britse railbeheerder Network Rail met een gezamenlijke waarde van circa € 175 miljoen.

Het grootste contract betreft de voortzetting van een raamovereenkomst uit 2001 voor onderhoud van het spoorwegennet in het zuidoosten van Engeland. Dit contract vertegenwoordigt een waarde van ruim € 150 miljoen en heeft een looptijd van vijf jaar vanaf april 2006. Nuttall zal in partnerschap met Network Rail de railinfrastructuur in de zuidelijke regio onderhouden en waar noodzakelijk vernieuwen.

Het tweede contract – met een waarde van circa € 23 miljoen – maakt deel uit van het programma van Network Rail gericht op de verbetering van de telecommunicatie op het spoor. Het project draagt de naam GSM-R/FTN, dat staat voor Global System for Mobile Communications, Rail and Fixed Telecom Network. Tot de werkzaamheden behoort de aanleg van een glasvezelnetwerk en traditionele bekabeling. De werkzaamheden vinden plaats op een aantal afgelegen, pittoreske locaties, zoals langs de spoorlijn van Settle naar Carlisle (in het noorden van Engeland), in Centraal Wales en langs delen van het intercitytraject aan de westkust.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Koninklijke BAM Groep nv