Geen gewonden bij zijdelingse treinbotsing Rotterdam

Utrecht – Vrijdagochtend 11 februari 2005 om ca. 07.10 uur zijn in Rotterdam twee reizigerstreinen zijdelings met elkaar gebotst. Er zijn geen gewonden gevallen.

Na vertrek van Rotterdam Centraal, ongeveer 300 meter buiten het station, botsten de stoptrein van Rotterdam naar Gouda (vertrek 07.09u.) en de Intercity van Rotterdam naar Deventer (vertrek 7.07u.) zijdelings met elkaar. De circa 200 reizigers hebben snel de treinen kunnen verlaten. Zij zijn onder begeleiding teruggelopen naar het perron. Velen hebben daar direct hun reis weer vervolgd.

Beide treinen zijn volledig ontspoord en het spoor heeft flinke schade opgelopen. Met infrabeheerder ProRail spant NS zich in om zo snel mogelijk het treinverkeer via de gestremde sporen te hervatten. Om de berging van de treinen en de reparatie van de sporen te bespoedigen zet NS een ongevallenbestrijdingswagen van NedTrain in. Het herstel is inmiddels begonnen. Gelet op de omvang van het werk verwacht NS dat dit nog de hele dag in beslag zal nemen.

Het treinverkeer heeft niet veel hinder van het ongeval. Tussen Rotterdam en Gouda rijden wel minder treinen dan normaal.

Namens de directie van NS is Marcel Niggebrugge direct ter plaatse gegaan om toe te zien op de opvang van treinreizigers en een spoedig verloop van de herstelwerkzaamheden.

Oorzaak
De oorzaak van het ongeval is nu nog niet bekend. De Inspektie van Verkeer en Waterstaat en de Raad voor de Transportveiligheid stellen een onderzoek in.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht Nederlandse Spoorwegen