Terwijl werkers in de bouw wachten op een zwaarwerkregeling, willen havenbedrijven gewoon zelf betalen

zwaarwerkregeling haven
Aad Spruijt (54) werkt al 28 jaar als sjorder in de Rotterdamse haven. Het is fysiek, maar ook mentaal zwaar werk, zegt de FNV. Foto via FNV

Medewerkers in de bouw en infra voeren actie voor het blijven van de zwaarwerkregeling, maar de landelijke politiek en werkgeversorganisatie VNO-NCW hebben nog geen toezeggingen gedaan. De regeling dreigt te verdwijnen. De vakbond FNV is ontstemd en treft maatregelen, zoals het pauzeren van het cao-traject. Ondertussen komen werkgevers in de havensector zelf met een oplossing: zij hebben een plan om het vroegpensioen van zwaarwerkers uit eigen zak te betalen, dus zonder extra kosten voor de overheid.   

U las zojuist de inleiding van het artikel. Wilt u verder lezen?

Bent u al abonnee?

Inloggen

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Terwijl werkers in de bouw wachten op een zwaarwerkregeling, willen havenbedrijven gewoon zelf betalen | Infrasite

Terwijl werkers in de bouw wachten op een zwaarwerkregeling, willen havenbedrijven gewoon zelf betalen

zwaarwerkregeling haven
Aad Spruijt (54) werkt al 28 jaar als sjorder in de Rotterdamse haven. Het is fysiek, maar ook mentaal zwaar werk, zegt de FNV. Foto via FNV

Medewerkers in de bouw en infra voeren actie voor het blijven van de zwaarwerkregeling, maar de landelijke politiek en werkgeversorganisatie VNO-NCW hebben nog geen toezeggingen gedaan. De regeling dreigt te verdwijnen. De vakbond FNV is ontstemd en treft maatregelen, zoals het pauzeren van het cao-traject. Ondertussen komen werkgevers in de havensector zelf met een oplossing: zij hebben een plan om het vroegpensioen van zwaarwerkers uit eigen zak te betalen, dus zonder extra kosten voor de overheid.   

U las zojuist de inleiding van het artikel. Wilt u verder lezen?

Bent u al abonnee?

Inloggen

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.