Alle Q-Park parkeergarages over op contactloos betalen

Ruim 250.000 contactloze transacties in het eerste jaar na introductie

Vanaf donderdag 21 juli 2016 kunnen automobilisten bij het in- of uitrijden van alle parkeergarages van Q-Park met hun betaalpas contactloos betalen. Samen met onze partner CCV hebben we begin 2015 de eerste Q-Park parkeergarage in Apeldoorn omgebouwd en voorzien van deze nieuwe methodiek, inmiddels is contactloos betalen bij alle 152 parkeergarages van Q-Park een feit.

“Klanten zien en ervaren de voordelen van contactloos betalen. Zo hoeven ze niet meer in de rij bij een betaalautomaat te staan na een dagje winkelen of een bezoek aan een concert. Met de introductie van contactloos betalen kun je bij de ingang ‘inchecken’ door je betaalpas tegen de kaartlezer aan te houden. Bij terugkomst in de garage rijd je direct naar de uitrit waar je tot een bedrag van 50 euro contactloos kunt afrekenen. Het ‘nieuwe’ betalen van je parkeerkosten is zeer laagdrempelig en heeft ook tot een sterke afname van het aantal cash betalingen in de garage geleid. Volgens de laatste cijfers betaalt nog slechts 30% met munten of bankbiljetten”, zegt Mark van Haasteren, Algemeen Directeur van Q-Park Nederland. “Niet alleen praktisch voor automobilisten, maar ook een toenemende veiligheid doordat er minder cash geld in de garage aanwezig is.

Contactloos betalen wordt steeds populairder in Nederland. Dit blijkt uit de meest recent cijfers die door de Betaalvereniging zijn gepubliceerd. Nogmaals Mark van Haasteren: “Van alle betalingen in onze parkeergarages is al 10% contactloos, waarmee we het parkeren en betalen bij onze locaties nog makkelijker en veiliger hebben gemaakt.”

Over Q-Park
Q-Park is één van de grootste Europese parkeerdienstverleners met sterke marktposities in Nederland, Duitsland, België, Groot-Brittannië, Frankrijk, Ierland, Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland. Q-Park is een erkend kwaliteitsleider op het gebied van parkeren. Haar portfolio omvat zo’n 835.000 parkeerplaatsen verdeeld over meer dan 6.195 parkeerfaciliteiten in eigendom, exploitatie, beheer of een combinatie daarvan. Q-Park Nederland telt 260 parkeerfaciliteiten, waaronder 98 P+R terreinen.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Q-Park Nederland