Intertraffic Amsterdam 2012: meer exposanten, meer bezoek

Intertraffic Amsterdam, ’s werelds toonaangevende vakbeurs voor infrastructuur, ITS verkeersmanagement, veiligheid en parkeren heeft een zeer succesvolle 21e editie beleefd. Het Smart Mobility Knowledge Centre werd geïntroduceerd en enthousiast ontvangen. 810 exposanten uit 50 landen presenteerden hun nieuwste producten en totaaloplossingen aan een wereldwijd publiek van verkeersspecialisten. Het Nederlandse bedrijf Peek Traffic/Imtech, werd met ‘ImFlow’ naast winnaar in de categorie ITS/Verkeersmanagement, ook uitgeroepen tot algemeen winnaar van de Intertraffic Innovation Award 2012. ImFlow is een op beleid gebaseerd adaptief controlesysteem voor stadsverkeer. Intertraffic Amsterdam wordt georganiseerd door Amsterdam RAI en vond plaats van 27 tot en met 30 maart.

Bezoekers uit 123 landen

De bezoekers van Intertraffic kwamen uit niet minder dan 123 landen. De beurs is in totaal 25.947 maal bezocht, een groei van 4% ten opzichte van editie 2010. “Het aantal landen van herkomst is zowel aan exposanten- als aan bezoekerszijde gestegen.” zegt Project Manager Joyce de Winter van Amsterdam RAI. “Het aandeel internationaal bezoek is toegenomen en is nu 66% en wat exposanten betreft is 87% uit het buitenland afkomstig. Bovendien was dit met een beursoppervlak van 56,400 vierkante meters de grootste Intertraffic ooit.”

Tevreden exposanten

Exposanten waren vol lof over de zakelijke mogelijkheden op Intertraffic. “Geweldige show. Bezoekers uit diverse landen met serieuze interesse in onze producten,” zegt Eric Nelson, Product Manager van RoadVista (USA). “Intertraffic heeft voor ons veel activiteit opgeleverd en geresulteerd in veel leads en offerteaanvragen.” Toni Marzo, Directeur van Intertraff LLC (Italië) voegt toe “Het was de beste Intertraffic ooit voor ons. Wij zijn zeer te spreken over de verscheidenheid aan bezoekers. Een fantastische beurs.” Steve Edsinga, Sales Manager van APEX Universal Inc (USA) vervolgt “Dit is enige show die we nooit overslaan. Wij nemen al 18 jaar met veel succes deel aan Intertraffic.” Volgens Xavier Bon, CEO van Mios Mobilitech Group (Frankrijk) is Intertraffic een attractieve beurs. “Wij ontmoeten hier klanten van een hoogwaardig internationaal niveau. Wij komen zeker terug!”

Intertraffic Innovation Award

De Intertraffic Innovation Award is de ultieme erkenning voor innovatieve oplossingen. Peek Traffic/Imtech, de winnaar in de categorie ITS/Verkeersmanagement, werd ook uitgeroepen tot algemeen winnaar van de Innovation Award 2012. De bekroonde inzending is ImFlow, een op beleid gebaseerd adaptief controlesysteem voor stadsverkeer dat gemakkelijk te configureren is en direct gebaseerd is op het beleid van een stad. Wat ImFlow uniek maakt, is een real-time adaptief algoritme dat het geconfigureerde beleid automatisch in een optimale stroom vertaalt. De winnaar in de categorie Smart Mobility was DTV Consultants met het Van5Naar4 mobiliteitsspel. Scanacar kreeg voor de Scanscooter de Award voor het meest innovatieve product in de categorie Parkeren. In de categorie Veiligheid werd Kapsch TrafficCom AG, met ACC tot winnaar uitgeroepen. De Infrastructuur Award ging naar Langmatz GmbH voor de Bluemove light pole.

“Het winnen van de Innovation Award zorgde voor een vliegende start van ImFlow, ’s werelds eerste beleid-gebaseerde adaptieve verkeersregelsysteem.” zegt Hanco Hazenboom, PR Manager van Peek Traffic/Imtech. “De enorme publiciteit en aandacht die het winnen van de Award heeft opgeleverd, draagt absoluut bij aan de bekendheid en succesvolle lancering. De objectieve beoordeling van een internationale jury is daarbij een extra plus die je met geen enkele commerciële uiting kunt evenaren.”

De voorzitter van de jury, Fred Wegman, directeur van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid SWOV, gaf als zijn commentaar bij de categorie ITS/Verkeersmanagement dat ImFlow een eenvoudig toepasbaar hulpmiddel betreft voor het beheersen van het stedelijk verkeersmanagement op basis van beleidsprioriteiten, om de kloof tussen stadsautoriteiten en de beheerders van hun controlesystemen te overbruggen.

Prachtige uitslag

Erik Dijkshoorn, Domeinmanager Intertraffic van Amsterdam RAI kijkt terug op een succesvol evenement. “We hebben met Intertraffic op alle fronten gescoord. Meer exposanten, meer bezoek, meer meters, meer contacten. Het Smart Mobility Knowledge Centre sloot bovendien perfect aan op het Intertraffic profiel. We mochten overheidsdelegaties uit diverse landen verwelkomen, die de beurs zien als waardevol informatieplatform met het oog op toekomstige infrastructuurprojecten. Vier dagen lang was de RAI het bruisende trefpunt van en voor verkeersspecialisten. Kortom, weer een prachtige beurs!”

Over Intertraffic

Intertraffic is mondiaal het grootste en meest toonaangevende vakevenement op het gebied van infrastructuur, ITS verkeersmanagement, veiligheid en parkeren. Intertraffic biedt een compleet overzicht van de meest actuele producten, diensten en oplossingen. Daarnaast worden de laatste trends en ontwikkelingen voor het voetlicht gebracht. Het vakevenement richt zich op beleidsmakers, specialisten en operationeel medewerkers binnen overheden, ingenieurs- en adviesbureaus en het bedrijfsleven.

Intertraffic beursagenda:

Intertraffic China: 15-17 mei 2012, Beijing Exhibition Center, China

Intertraffic Istanbul: 29-31 mei 2013, Istanbul Expo Center, Turkey

Intertraffic India: najaar 2013

Intertraffic Amsterdam: 25-28 maart 2014, Amsterdam RAI

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Intertraffic Amsterdam

Intertraffic Amsterdam 2012: meer exposanten, meer bezoek | Infrasite