Erkenning Goed Industrieel Ontwerp voor Easylift+ en Mohican voetbalpaal

Eind oktober zijn de Easylift+ en de Mohican voetbalpaal van VelopA beide bekroond met de Erkenning Goed Industrieel Ontwerp (GIO). Deze prijs, die is uitgereikt tijdens de Dutch Design Week, geldt als hét Nederlandse keurmerk voor goed industrieel ontwerp. Winnaars zijn producten die design combineren met functionaliteit, originaliteit, respect, gebruiksgemak en innovatie. VelopA heeft tijdens de afgelopen jaren al eerder een GIO erkenning ontvangen voor de TuliP fietsenstandaard, de Plectrum fietskluis en de multifunctionele sportkooi Omnistadium.

VelopA heeft de Easylift+ en de Mohican voetbalpaal dit jaar op de markt geïntroduceerd. De Mohican is een kleurig neerklapbaar paaltje, dat is geïntegreerd in een stevige betonnen voet. Deze is eenvoudig te plaatsen en zeer budgetvriendelijk, waardoor kinderen op straat, bij school of op het plein weer simpel het ouderwetse paaltjesvoetbal kunnen spelen.

De Easylift+ is een zeer gebruiksvriendelijk dubbellaags fietsparkeersysteem. Het combineert functionaliteit met gebruiksgemak en design en verdubbelt de beschikbare fietsparkeercapaciteit. Een uniek hefmechanisme met dempingssysteem zorgt ervoor dat gebruikers hun fiets moeiteloos op de bovenetage kunnen stallen en weer neerhalen. VelopA heeft inmiddels opdracht van ProRail voor de levering en plaatsing van tienduizenden van deze nieuwe generatie dubbellaags fietsplaatsen bij treinstations in Nederland. De Easylift+ is eerder dit jaar ook al onderscheiden met de Red Dot Design Award in de categorie productontwerp. Kijk voor een filmpje over de winnende producten op www.velopa.com/easylift of www.velopa-omniplay.com/mohicanwww.velopa-omniplay.com/mohican.

Kenmerkend ‘VelopA Design’

Michel Middendorp, internationaal verkoopdirecteur van VelopA: “Het feit dat al meerdere van onze succesvolle producten zijn erkend met een GIO bewijst de meerwaarde van goed vormgegeven producten. Wij zijn tien jaar geleden begonnen met het zelf ontwikkelen en bewust vormgeven van onze producten, die wij maken voor de openbare ruimte. Naast een overduidelijke functionele behoefte, schept dit ook de behoefte om esthetisch mooie producten te creëren. Ons eigen designteam combineert beide eisen en verwerkt dit tot een aansprekend ontwerp.” Zowel de Mohican als de Easylift+ kenmerken zich door het herkenbare ‘VelopA Design’. Daarbij zijn design en functionaliteit gelijkwaardig en wordt gewerkt met strakke maar vloeiende lijnen. “Onze producten gaan vaak meer dan twintig jaar mee en worden gemaakt voor intensief gebruik. Al die jaren moet het probleemloos werken en tegelijkertijd wil niemand twintig jaar tegen een slecht vormgegeven sportkooi of parkbankje aankijken. Daarom gaan functionaliteit en vormgeving bij ons altijd hand in hand”, aldus Feiko Withagen, Senior Designer van VelopA.

VelopA

VelopA is marktleider in de Benelux en gespecialiseerd in de inrichting van openbare buitenruimtes. Binnen VelopA is VelopA-Citystyle de toonaangevende leverancier van straatmeubilair, fietsparkeersystemen en overkappingen. VelopA-Omniplay is als zelfstandig opererende verkoopafdeling gespecialiseerd in de inrichting van spel- en sportruimten. VelopA staat garant voor maximale service en advies op maat. Voor meer informatie zie www.velopa.com.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: VelopA-Citystyle