Cao-gesprekken Bouw & Infra in volle gang

Grondverzet. Foto: Ivo Ketelaar Fotografie
Foto: Ivo Ketelaar Fotografie

In verschillende gespreksrondes zijn intussen alle voorstellen voor een nieuwe cao Bouw & Infra besproken. Op 30 en 31 maart praten de vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers verder.

Dat meldt de Aannemersfederatie Nederland. Tijdens de overleggen op 3 en 10 maart lag de nadruk op het bespreken van de werknemersvoorstellen. Begin deze week, op 22 maart, waren de werkgeversvoorstellen onderwerp van gesprek. De onderhandelingen worden vanwege corona met beperkte delegaties gevoerd en op 30 en 31 maart staan de volgende gesprekken gepland.

Voorstellen uitgewisseld

De partijen hebben dan ook het nodige met elkaar te bespreken. Zo wil CNV Vakmensen een loonsverhoging van 4 procent en zet FNV zelfs in op 5 procent salaris erbij. Ze willen alle vergoedingen in de cao met diezelfde percentages verhogen en zetten verder onder meer in op duurzame inzetbaarheid en gelijke beloningen. De werkgevers op hun beurt deden vijf voorstellen, onder meer voor een nieuw functie- en loongebouw om de systematiek uit 1978 te vervangen. De werkgevers willen ook een looptijd van tenminste twee jaar om alle ambities die worden uitgesproken ook echt uit te kunnen voeren.

Infrasite zette onlangs de cao-voorstellen van de werkgevers en werknemers op een rij.

Auteur: Vincent Krabbendam

Cao-gesprekken Bouw & Infra in volle gang | Infrasite

Cao-gesprekken Bouw & Infra in volle gang

Grondverzet. Foto: Ivo Ketelaar Fotografie
Foto: Ivo Ketelaar Fotografie

In verschillende gespreksrondes zijn intussen alle voorstellen voor een nieuwe cao Bouw & Infra besproken. Op 30 en 31 maart praten de vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers verder.

Dat meldt de Aannemersfederatie Nederland. Tijdens de overleggen op 3 en 10 maart lag de nadruk op het bespreken van de werknemersvoorstellen. Begin deze week, op 22 maart, waren de werkgeversvoorstellen onderwerp van gesprek. De onderhandelingen worden vanwege corona met beperkte delegaties gevoerd en op 30 en 31 maart staan de volgende gesprekken gepland.

Voorstellen uitgewisseld

De partijen hebben dan ook het nodige met elkaar te bespreken. Zo wil CNV Vakmensen een loonsverhoging van 4 procent en zet FNV zelfs in op 5 procent salaris erbij. Ze willen alle vergoedingen in de cao met diezelfde percentages verhogen en zetten verder onder meer in op duurzame inzetbaarheid en gelijke beloningen. De werkgevers op hun beurt deden vijf voorstellen, onder meer voor een nieuw functie- en loongebouw om de systematiek uit 1978 te vervangen. De werkgevers willen ook een looptijd van tenminste twee jaar om alle ambities die worden uitgesproken ook echt uit te kunnen voeren.

Infrasite zette onlangs de cao-voorstellen van de werkgevers en werknemers op een rij.

Auteur: Vincent Krabbendam