Internationale tickets blijven te koop op station

Utrecht – Internationale treintickets blijven op tien grote stations verkrijgbaar aan de balie. Daarover is een akkoord gesloten tussen NS Internationaal en NS Stations, die het personeel en de internationale verkoop vanaf 1 januari 2006 wil overnemen op de betrokken stations. Hierdoor kunnen klanten ook op de stations Leiden, Groningen en Eindhoven internationale treintickets blijven kopen. Daarnaast kunnen internationale reizigers terecht op Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal/Holland Spoor, Schiphol, Utrecht, Arnhem en vanaf 2007 ook Breda, als de hogesnelheidstrein gaat rijden.

Voor NS Internationaal was het zelfstandig in standhouden van een distributie-apparaat financieel onhaalbaar, maar NS Stations heeft al een verkoopapparaat op de stations waar NS Internationaal graag tickets wil blijven verkopen.

NS Internationaal streeft naar een maximale beschikbaarheid en eenvoudige reserveringsmogelijkheden van internationale tickets. Uitgangspunt is dat klanten hun ticket kunnen kopen op een manier die ze zelf wensen. Daarom worden naast persoonlijke verkoop ook andere verkoopkanalen verder ontwikkeld, zoals boeken via internet, teleservice en reisbureaus. Onlangs werd nog een contract afgesloten met de ANWB als reisagent voor verkoop van internationale tickets en binnenkort zijn tickets verkrijgbaar via D-reizen.nl

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Nederlandse Spoorwegen