Strukton Civiel werkt alternatieve verbinding A15 – A12 uit

Rijnstrangentracé met tunnel onder Pannerdensch Kanaal

Strukton Civiel heeft in samenwerking met de Stichting Bewonersoverleg Groessen A15 het initiatief genomen om één van de alternatieven voor de doortrekking van de A15 naar de A12 in Gelderland uit te werken. Het gaat om het zogenaamde Rijnstrangentracé, waarbij de A15 wordt doorgetrokken tot knooppunt Oud-Dijk en aansluit op de A12/A18. In dit tracé is een tunnel onder het Pannerdensch Kanaal en het Rijnstrangengebied opgenomen.

Er zijn in totaal acht varianten bedacht. Op dit moment is Rijkswaterstaat bezig met de uitwerking van vijf varianten aan de hand van de milieueffectrapportage. De variant van het Rijnstrangentracé zit hier echter niet bij, terwijl deze oplossing juist veel draagvlak heeft bij de bevolking. De gemeenten Duiven en Zevenaar hebben bij de minister van Verkeer en Waterstaat herhaaldelijk aangedrongen op een onderzoek van dit tracé.

Het Rijnstrangentracé van Strukton Civiel en Stichting Bewonersoverleg Groessen beantwoordt aan de gestelde eisen op het gebied van de kwaliteit van de leefomgeving, de luchtkwaliteit, de geluidsbelasting, de externe veiligheid en de barrièrewerking.

Strukton Civiel
Strukton Civiel ontwikkelt, bouwt en beheert infrastructurele projecten in Nederland en daarbuiten. Grootschalige werken die een combinatie van vakmanschap, samenwerking en innovatie verlangen. Waarin technische grenzen verlegd worden en vindingrijkheid het verschil maakt. Strukton Civiel telt achttien bedrijfsonderdelen die tezamen de totale bouwketen bedienen en is zelf een volle dochter van Strukton. Een onderneming met 6.000 werknemers en € 1,25 miljard omzet in 2008.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Strukton Civiel