Aanleg geluidsschermen langs de A1 van start

Gezamenlijk persbericht Rijkswaterstaat en gemeenten Blaricum, Bussum, Laren, Huizen en Naarden

Op 4 februari 2008 start Rijkswaterstaat in samenwerking met de gemeenten Blaricum, Bussum, Laren, Huizen en Naarden met de aanleg van geluidsschermen langs de A1, tussen Naarden en Laren. De schermen worden aangelegd ter voorbereiding van spitsstroken op de A1.

De werkzaamheden duren tot en met december 2008. In de eerste helft van het jaar worden de geluidsschermen langs de rijbaan richting Amsterdam geplaatst. In de tweede helft van 2008 langs de rijbaan richting Amersfoort. Ter hoogte van de werkzaamheden is de vluchtstrook op de A1 afgezet en geldt een snelheidsbeperking van 90 km per uur. Ook zijn er op de parallelweg en het fietspad langs de A1 afzettingen. Omwonenden moeten rekening houden met geluidsoverlast.

Overeenkomst

Op 3 september 2007 ondertekenden Rijkswaterstaat en de betrokken gemeenten een overeenkomst voor de financiering van nieuwe geluidsschermen en verhoging van bestaande geluidsschermen langs de A1. De gemeenten en bewoners leveren ook een financiële bijdrage aan de geluidsschermen. Door deze bijzondere constructie is het mogelijk tegemoet te komen aan de wens van de gemeenten en bewoners extra hoge geluidsschermen te bouwen die Rijkswaterstaat wettelijk gezien niet verplicht is aan te leggen. Omwonenden uit de betrokken gemeenten zijn op 20 november 2007 tijdens informatiebijeenkomsten geïnformeerd over de uitvoering van de werkzaamheden.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Directie Noord-Holland