Grontmij neemt Belgische Libost-Groep over

Grontmij versterkt zich in België:
Principeovereenkomst overname ingenieursbureau Libost-Groep N.V.

  • Gefaseerde overname van een van de grotere ingenieursbureaus in België verstevigt de positie van Grontmij in België op het gebied van infrastructuur, bouw, milieu en projectmanagement
  • Bedrijfsopbrengsten Libost-Groep 2006: EUR 9 miljoen

De Bilt – Grontmij heeft een principeovereenkomst gesloten met de aandeelhouders van het Belgische ingenieursbureau Libost-Groep N.V. over de volledige overname van de aandelen. De eerste stap omvat de overname van de meerderheid van de aandelen per 1 januari 2008, waaronder de 25% aandelen in handen van het Nederlandse ingenieursbureau Witteveen+Bos. Libost-Groep zal met ingang van de overnamedatum bijdragen aan de winstgevendheid van Grontmij. Verdere financiële details zijn niet bekend gemaakt.

Libost-Groep (in 2007 gegroeid tot circa 120 medewerkers) is gevestigd in Hasselt en Leuven. Met deze acquisitie zal het aantal werknemers van Grontmij in België groeien tot ruim 700. Grontmij verstevigt hiermee haar positie als lokale dienstverlener in België op het gebied van infrastructuur, bouw, milieu en projectmanagement. Hiermee zet Grontmij een volgende stap in haar strategie om door middel van onder meer consolidatie in de thuismarkten (België, Denemarken, Duitsland, Nederland, Zweden en het Verenigd Koninkrijk) haar positie van regionale Europese speler uit te bouwen.

Het multidisciplinaire ontwerpbureau Libost-Groep verzorgde onder meer studies voor veiliger kruispunten in de Vlaamse provincies Limburg, Brabant en Antwerpen, de ring rond Hasselt (Groene Boulevard), het Maria Ziekenhuis Noord-Limburg, de nieuwe gevangenis van Hasselt en de Europese distributiecentra voor IKEA en Euro Shoe. Libost-Groep was medeadviseur van het Brussels Gewest in de gerealiseerde publiek private samenwerking ‘Zuiveringsstation Brussel-Noord’.

Grontmij en Libost-Groep werken momenteel samen aan diverse projecten, waaronder de PPS-projecten ‘Ring rond Gent’ en de ‘Noord Zuid verbinding Kempen’.

Grontmij wil de beste lokale dienstverlener zijn voor advisering, management, engineering en contracting van projecten in bouw, infrastructuur, milieu, water, energie en industrie. Zo creëren onze medewerkers waarde voor onze klanten en aandeelhouders en dragen zij bij aan een duurzame woon-, werk- en leefomgeving.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Grontmij nv

Grontmij neemt Belgische Libost-Groep over | Infrasite