Grontmij tekent Comakership-contract overslaghal

De Bilt – Onlangs ondertekenden Afvalverwijdering Rivierenland (AVRI) en Grontmij cluster Oost een Comakership-contract met een contractsom van 5.010.000 euro. Grontmij verplicht zich daarbij om voor het bedrijf een overslaghal en infrastructurele werken te realiseren. De heren Pennings van Grontmij en Mathlener van AVRI ondertekenden het contract.

Afvalverwijdering Rivierenland is onderdeel van Regio Rivierenland, een samenwerkingsverband van negen gemeenten in Zuidwest Gelderland. Het bedrijf verzorgt ondermeer de afvalverwijdering van deze gemeenten. Momenteel wordt het afval ingezameld en op een open overslagterrein gestort. Na sortering van de afvalstromen vervoert men de fracties naar eindverwerkers. Vanuit milieutechnisch oogpunt is het echter niet meer wenselijk deze afvalscheiding op de huidige wijze voort te zetten. In opdracht van Afvalverwijdering Rivierenland stelde Grontmij een programma van eisen op en voerde de engineering uit.

Het contract is een zogenaamd Comakership contract waarbij Grontmij optreedt als hoofdaannemer. Voor de selectie van aannemers zijn zowel door de opdrachtgever als door Grontmij per discipline twee aannemers gevraagd een offerte uit te brengen. Op basis van de laagste inschrijvers werden de aannemers geselecteerd.

Technische gegevens
De overslaghal heeft een inhoud van ongeveer 7000 vierkante meter. De lengte is 131 meter en de kolomloze overspanning is 54 meter breed. De hoogte in de hal bedraagt ongeveer 11 meter. De onderbouw van de hal is opgebouwd uit betonwanden van 4,4 meter hoog met een verlopende dikte van 300 tot 1000 millimeter waartegen de afvalstoffen opgezet kunnen worden. De bovenbouw bestaat uit een staalconstructie met Kalzip wand- en dakbeplating. Voor de transfer van volle en lege containers realiseert men rondom de hal vloeistofdichte betonvloeren met een oppervlak van 10.000 vierkante meter.

De oplevering van de hal is gepland in juli 2006. Het volledige werk wordt medio november 2006 opgeleverd.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Grontmij NV