gaslek nunspeet BAM

BAM Infra legt werk neer door gaslek in Nunspeet

Brandweer hield het gas laag door water te spuiten. De druk is inmiddels van de leiding gehaald. News United / Damian Ruitenga

Op maandagochtend ontstond een gaslek bij sonderingswerkzaamheden aan de Industrieweg nabij Station Nunspeet. De omgeving werd afgezet. BAM Infra werkt ter plaatse aan een herinrichting van de stationsomgeving. Een woordvoerster van het bouwbedrijf liet weten dat personeel het werk om veiligheidsredenen onderbrak. 

“De omgeving van de Industrieweg is in een straal van 100 meter afgezet en ontruimd. Treinverkeer ligt volledig stil”, zei veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) vanochtend op Twitter. Netbeheerder Liander was ter plaatse om het lek te repareren. Dat is inmiddels gelukt. VNOG verwacht dat het treinverkeer kort na het middaguur wordt hervat. “Het betreft een transportleiding”, legt de veiligheidsregio uit. “Er is een stuk van 800 meter drukloos gemaakt. Hiermee is de uitstroom gestopt.”

BAM onderbreekt werk

BAM Infra werkt nabij de Industrieweg aan een herinrichting van de stationsomgeving. Het bouwbedrijf startte onlangs met de aanleg van een krattenveld bij de ondergrondse parkeerplaats van de plaatselijke Jumbo. De supermarkt werd om veiligheidsredenen ontruimd. Als gevolg legden medewerkers van BAM het werk neer.

De onderbreking was van korte duur. “Ze zijn om 12:30 weer gestart”, vertelt een woordvoerster van het bouwbedrijf. Volgens haar heeft het projectteam van BAM geen aandeel in de werkzaamheden die het lek veroorzaakten.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

BAM Infra legt werk neer door gaslek in Nunspeet | Infrasite
gaslek nunspeet BAM

BAM Infra legt werk neer door gaslek in Nunspeet

Brandweer hield het gas laag door water te spuiten. De druk is inmiddels van de leiding gehaald. News United / Damian Ruitenga

Op maandagochtend ontstond een gaslek bij sonderingswerkzaamheden aan de Industrieweg nabij Station Nunspeet. De omgeving werd afgezet. BAM Infra werkt ter plaatse aan een herinrichting van de stationsomgeving. Een woordvoerster van het bouwbedrijf liet weten dat personeel het werk om veiligheidsredenen onderbrak. 

“De omgeving van de Industrieweg is in een straal van 100 meter afgezet en ontruimd. Treinverkeer ligt volledig stil”, zei veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) vanochtend op Twitter. Netbeheerder Liander was ter plaatse om het lek te repareren. Dat is inmiddels gelukt. VNOG verwacht dat het treinverkeer kort na het middaguur wordt hervat. “Het betreft een transportleiding”, legt de veiligheidsregio uit. “Er is een stuk van 800 meter drukloos gemaakt. Hiermee is de uitstroom gestopt.”

BAM onderbreekt werk

BAM Infra werkt nabij de Industrieweg aan een herinrichting van de stationsomgeving. Het bouwbedrijf startte onlangs met de aanleg van een krattenveld bij de ondergrondse parkeerplaats van de plaatselijke Jumbo. De supermarkt werd om veiligheidsredenen ontruimd. Als gevolg legden medewerkers van BAM het werk neer.

De onderbreking was van korte duur. “Ze zijn om 12:30 weer gestart”, vertelt een woordvoerster van het bouwbedrijf. Volgens haar heeft het projectteam van BAM geen aandeel in de werkzaamheden die het lek veroorzaakten.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.