STROOM

Verzwaring hoogspanningsnet: opdracht van 800 miljoen

Tennet hoogspanningsstations foto Heijmans
Heijmans is een van de partijen die verzwaringen van het hoogspanningsnet van TenneT in Nederland uitvoert. foto via Heijmans

Heijmans Infra mag als één van in totaal zes preferred suppliers de uitbreiding en verzwaring van het hoogspanningsnet van TenneT in Nederland uitvoeren. De raamovereenkomst EU-302 Civiel Werk Kabelverbindingen die vorige week werd ondertekend heeft een initiële looptijd van acht jaar en een totale contractwaarde voor de preferred suppliers tezamen van 800 miljoen euro.

Het programma is gericht op het aanleggen van hoogspanningsverbindingen tussen hoogspanningsstations in de grond of door middel van boringen onder (vaar)wegen. Heijmans is als partner betrokken bij de civiele- en bouwkundige werkzaamheden voor nieuwbouw, uitbreiding, reconstructie, renovatie, amovering en vervanging van hoog- en laagspanningsinstallaties. Naast Heijmans gaat het om Volker Energy Solutions, BAM Energie & Water, A.Hak Elektron, NRG en Van Gelder Kabel-, Leiding- en Montagewerken.

Elektrificatie

TenneT staat de komende jaren voor een grote opgave. De vraag naar transport van elektriciteit neemt door de energietransitie steeds verder toe. Onder andere door een toename van het opwekken van stroom met windturbines en zonneparken. Maar bijvoorbeeld ook doordat de huidige nieuwbouw voorzien wordt van slimme toepassingen en er in de industrie steeds meer elektrificatie plaatsvindt.

Lees ook:

Onbemand voertuig legt kabel naar ‘stopcontact op zee’

Gridmaster helpt met plannen van energieinfrastructuur

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Verzwaring hoogspanningsnet: opdracht van 800 miljoen | Infrasite
STROOM

Verzwaring hoogspanningsnet: opdracht van 800 miljoen

Tennet hoogspanningsstations foto Heijmans
Heijmans is een van de partijen die verzwaringen van het hoogspanningsnet van TenneT in Nederland uitvoert. foto via Heijmans

Heijmans Infra mag als één van in totaal zes preferred suppliers de uitbreiding en verzwaring van het hoogspanningsnet van TenneT in Nederland uitvoeren. De raamovereenkomst EU-302 Civiel Werk Kabelverbindingen die vorige week werd ondertekend heeft een initiële looptijd van acht jaar en een totale contractwaarde voor de preferred suppliers tezamen van 800 miljoen euro.

Het programma is gericht op het aanleggen van hoogspanningsverbindingen tussen hoogspanningsstations in de grond of door middel van boringen onder (vaar)wegen. Heijmans is als partner betrokken bij de civiele- en bouwkundige werkzaamheden voor nieuwbouw, uitbreiding, reconstructie, renovatie, amovering en vervanging van hoog- en laagspanningsinstallaties. Naast Heijmans gaat het om Volker Energy Solutions, BAM Energie & Water, A.Hak Elektron, NRG en Van Gelder Kabel-, Leiding- en Montagewerken.

Elektrificatie

TenneT staat de komende jaren voor een grote opgave. De vraag naar transport van elektriciteit neemt door de energietransitie steeds verder toe. Onder andere door een toename van het opwekken van stroom met windturbines en zonneparken. Maar bijvoorbeeld ook doordat de huidige nieuwbouw voorzien wordt van slimme toepassingen en er in de industrie steeds meer elektrificatie plaatsvindt.

Lees ook:

Onbemand voertuig legt kabel naar ‘stopcontact op zee’

Gridmaster helpt met plannen van energieinfrastructuur

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie