Laadpaal

Dit zijn de eerste sprekers van het Congres Laadinfra ’22

Foto: ProMedia / Remco Nieuwenbroek

De tweede editie van het Congres Laadinfra gaat op 22 maart over de uitdagingen in het aanleggen van laadinfrastructuur. De eerste sprekers zijn bekend en de registratie voor deelname is geopend.

Afgelopen maart ging het tijdens de eerste editie vooral over de algemene ontwikkelingen. Nu gaat het congres meer de diepte in door te kiezen voor het onderwerp met de grootste uitdagingen: de aanleg van laadinfra. Want we willen van alles in de buitenruimte, dus hoe zetten we het juiste aantal laadpalen op de beste locaties? Hoe zorgen we dat die laadpunten kunnen worden aangesloten op het overbelaste elektriciteitsnet? En welke innovaties en geleerde lessen helpen ons over deze heuvels heen?

Break out-sessies

Het Congres Laadinfra zal dit jaar op een bijzondere locatie plaatsvinden die binnenkort bekend wordt gemaakt. Eerst verkennen diverse keynote sprekers het thema, waaronder een netbeheerder. Daarna gaat het congres in twee blokken van elk drie break out-sessies verder, waarbij thema’s als innovaties, zware voertuigen, geleerde lessen en de toekomst worden verkend. Het geheel wordt ook weer plenair afgesloten. Het programma is nog volop in ontwikkeling, maar onderstaande organisaties zijn er zeker bij.

 • Bart Kraaijvanger van Transdev deelt de kennis die is opgedaan in het werken met 500 elektrische OV-bussen
 • Over Morgen stelde een laadprognose voor 2030 op; Anne van der Veen licht deze toe.
 • Namens Leap24 vertelt Pelle Schlichtling over de enorme uitdagingen van laadinfra voor zware voertuigen als vrachtauto’s.
 • Hoe zet je voertuigdata in om te bepalen of laadpalen op de juiste plek staan? Dat legt Karst Broekhuizen van JATO Dynamics uit.
 • Niels Voogt van Goudappel bepleit waarom een integrale strategie voor de uitrol van laadinfra cruciaal is.
 • Namens ChargeSim geeft Bastiaan Zwijnenburg een kosten- en batenanalyse van slimme laadinfra.
 • Ook Rocsys, Elaad, Nationaal Kennisplatform Laadinfrastructuur, ChargeSim en Awesems zullen op 22 maart bijdragen leveren, net als een grote netbeheerder, en er volgen de komende tijd nog meer interessante sprekers.

Deelnemen met korting

Nu de eerste sprekers zijn vastgelegd, is ook de registratie geopend. Snel inschrijven loont de moeite, want er is nu nog een flinke vroegboekkorting van kracht. Aanmelden kan op de site van het Congres Laadinfra en daar wordt ook het programma steeds bijgewerkt als er sprekers worden toegevoegd. Het congres wordt hybride gehouden, dus deelnemen kan zowel fysiek als online.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Vincent Krabbendam

Dit zijn de eerste sprekers van het Congres Laadinfra ’22 | Infrasite
Laadpaal

Dit zijn de eerste sprekers van het Congres Laadinfra ’22

Foto: ProMedia / Remco Nieuwenbroek

De tweede editie van het Congres Laadinfra gaat op 22 maart over de uitdagingen in het aanleggen van laadinfrastructuur. De eerste sprekers zijn bekend en de registratie voor deelname is geopend.

Afgelopen maart ging het tijdens de eerste editie vooral over de algemene ontwikkelingen. Nu gaat het congres meer de diepte in door te kiezen voor het onderwerp met de grootste uitdagingen: de aanleg van laadinfra. Want we willen van alles in de buitenruimte, dus hoe zetten we het juiste aantal laadpalen op de beste locaties? Hoe zorgen we dat die laadpunten kunnen worden aangesloten op het overbelaste elektriciteitsnet? En welke innovaties en geleerde lessen helpen ons over deze heuvels heen?

Break out-sessies

Het Congres Laadinfra zal dit jaar op een bijzondere locatie plaatsvinden die binnenkort bekend wordt gemaakt. Eerst verkennen diverse keynote sprekers het thema, waaronder een netbeheerder. Daarna gaat het congres in twee blokken van elk drie break out-sessies verder, waarbij thema’s als innovaties, zware voertuigen, geleerde lessen en de toekomst worden verkend. Het geheel wordt ook weer plenair afgesloten. Het programma is nog volop in ontwikkeling, maar onderstaande organisaties zijn er zeker bij.

 • Bart Kraaijvanger van Transdev deelt de kennis die is opgedaan in het werken met 500 elektrische OV-bussen
 • Over Morgen stelde een laadprognose voor 2030 op; Anne van der Veen licht deze toe.
 • Namens Leap24 vertelt Pelle Schlichtling over de enorme uitdagingen van laadinfra voor zware voertuigen als vrachtauto’s.
 • Hoe zet je voertuigdata in om te bepalen of laadpalen op de juiste plek staan? Dat legt Karst Broekhuizen van JATO Dynamics uit.
 • Niels Voogt van Goudappel bepleit waarom een integrale strategie voor de uitrol van laadinfra cruciaal is.
 • Namens ChargeSim geeft Bastiaan Zwijnenburg een kosten- en batenanalyse van slimme laadinfra.
 • Ook Rocsys, Elaad, Nationaal Kennisplatform Laadinfrastructuur, ChargeSim en Awesems zullen op 22 maart bijdragen leveren, net als een grote netbeheerder, en er volgen de komende tijd nog meer interessante sprekers.

Deelnemen met korting

Nu de eerste sprekers zijn vastgelegd, is ook de registratie geopend. Snel inschrijven loont de moeite, want er is nu nog een flinke vroegboekkorting van kracht. Aanmelden kan op de site van het Congres Laadinfra en daar wordt ook het programma steeds bijgewerkt als er sprekers worden toegevoegd. Het congres wordt hybride gehouden, dus deelnemen kan zowel fysiek als online.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Vincent Krabbendam