CIRCULAIR

Overbodige brugleuning uit Elst past perfect in Amsterdam

De hergebruikte brug langs het Noordzeekanaal foto Schagen Infra

Circulair denken is helemaal in en een mooi staaltje daarvan lezen we op de website van Schagen Infra. Een van hun bouwteams was aan het werk in Elst. Bij werkzaamheden rond een nieuw ziekenhuis hielden ze een brugleuning over. Die bleek precies nodig te zijn bij een ander project van het bedrijf in Amsterdam.

Lees mee: In Amsterdam legden we aan de Ankerweg een rotonde aan, met daarnaast een fietspad. Hierdoor verbeterden we de bereikbaarheid van de bedrijven in de omgeving. Ook voor zwaar verkeer. Slechts een paar meter naast het fietspad stroomt het Noordzeekanaal. Om te voorkomen dat fietsers te water raken, zochten we naar een geschikte afscheiding.

Rijnstate

En dat is een mooi ‘bruggetje’ naar Elst. Op dit bouwteamproject maakten we ruimte voor de bouw van de nieuwe ziekenhuisvoorziening van Rijnstate. We verlegden watergangen en een weg, verzorgden de ondergrondse infra en richtten de openbare ruimte rondom het ziekenhuis in. De brugleuning over één van de watergangen kreeg geen nieuwe functie op dit project, maar past precies naast het fietspad in Amsterdam.

Hergebruiken

Vorige week voerden we voorbereidende werkzaamheden uit en vandaag was het zover: de brugleuning is als afscheiding tussen het fietspad en het water geplaatst. Een manier van hergebruiken en samenwerken tussen onze regio’s waar we trots op zijn!

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Oosterveld

Overbodige brugleuning uit Elst past perfect in Amsterdam | Infrasite
CIRCULAIR

Overbodige brugleuning uit Elst past perfect in Amsterdam

De hergebruikte brug langs het Noordzeekanaal foto Schagen Infra

Circulair denken is helemaal in en een mooi staaltje daarvan lezen we op de website van Schagen Infra. Een van hun bouwteams was aan het werk in Elst. Bij werkzaamheden rond een nieuw ziekenhuis hielden ze een brugleuning over. Die bleek precies nodig te zijn bij een ander project van het bedrijf in Amsterdam.

Lees mee: In Amsterdam legden we aan de Ankerweg een rotonde aan, met daarnaast een fietspad. Hierdoor verbeterden we de bereikbaarheid van de bedrijven in de omgeving. Ook voor zwaar verkeer. Slechts een paar meter naast het fietspad stroomt het Noordzeekanaal. Om te voorkomen dat fietsers te water raken, zochten we naar een geschikte afscheiding.

Rijnstate

En dat is een mooi ‘bruggetje’ naar Elst. Op dit bouwteamproject maakten we ruimte voor de bouw van de nieuwe ziekenhuisvoorziening van Rijnstate. We verlegden watergangen en een weg, verzorgden de ondergrondse infra en richtten de openbare ruimte rondom het ziekenhuis in. De brugleuning over één van de watergangen kreeg geen nieuwe functie op dit project, maar past precies naast het fietspad in Amsterdam.

Hergebruiken

Vorige week voerden we voorbereidende werkzaamheden uit en vandaag was het zover: de brugleuning is als afscheiding tussen het fietspad en het water geplaatst. Een manier van hergebruiken en samenwerken tussen onze regio’s waar we trots op zijn!

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Oosterveld