Laadpaal

Nieuw congres over volgende stap in laadinfrastructuur

Foto: ProMedia / Remco Nieuwenbroek

Het aantal elektrische voertuigen in Nederland groeit sterk, maar ze moeten wel allemaal kunnen opladen. De eerste editie van het online Congres Laadinfra ’21 op 1 juni gaat over de enorme uitdagingen die elektrificering met zich meebrengt op het vlak van laadinfrastructuur.

Wie speelt welke rol bij het realiseren en beheren van laadinfra? Hoe weet een beleidsmaker wat hij of zij moet doen en laten? Kan het netwerk de veel sterkere vraag naar stroom wel aan? Welke slimme oplossingen zijn er? En is laden nog wel nodig over twintig jaar? Tijdens dit congres gaan zo’n twintig toonaangevende sprekers de diepte in om de volgende stap te zetten in laadinfra.

Programma

Dit gebeurt tijdens plenaire presentaties, parallel-sessies en een afsluitend debat. Sprekers zijn onder andere:

 • Ger Baron (gemeente Amsterdam) over elektrisch vervoer als versneller van veel duurzame veranderingen in steden;
 • Marisca Zweistra (ElaadNL) over onderzoek om het laden van auto’s slim aan te sturen en een vangnet om het stroomnet te beschermen;
 • Nils Rosmuller (Instituut Fysieke Veiligheid) over de risico’s en beheersmaatregelen van laadinfrastructuur;
 • Mattheo van der Moolen (Royal HaskoningDHV) over een methode om de laadbehoefte van verschillende voertuigen en doelgroepen in te schatten;
 • Nancy Kabalt-Groot (Nationaal Kennisplatform Laadinfrastructuur) over de ambities en invulling van publiek laden;
 • Bekijk het volledige programma hier.

Netwerken

Het Congres Laadinfra ’21 is bedoeld voor alle professionals die met laadinfrastructuur te maken hebben of krijgen. Van gemeenten en fleetmanagers tot autofabrikanten en netbeheerders. Inmiddels hebben zich al meer dan honderd deelnemers van vele tientallen organisaties aangemeld.

Zij kunnen elkaar ook in deze tijd op verschillende manieren ontmoeten, netwerken en nieuwe contacten opdoen. Zo kunnen deelnemers zelf selecteren met wie ze één op één verder willen praten. Het online platform waar het evenement plaatsvindt wordt bovendien al een een paar dagen voor het congres geopend om te netwerken. Aanmelden kan via de registratiepagina.

Auteur: Dylan Metselaar

Dylan Metselaar is vaste redacteur van OVPro.nl en schrijft voor verschillende andere vakbladen van ProMedia Group, waaronder Infrasite.nl.

Nieuw congres over volgende stap in laadinfrastructuur | Infrasite
Laadpaal

Nieuw congres over volgende stap in laadinfrastructuur

Foto: ProMedia / Remco Nieuwenbroek

Het aantal elektrische voertuigen in Nederland groeit sterk, maar ze moeten wel allemaal kunnen opladen. De eerste editie van het online Congres Laadinfra ’21 op 1 juni gaat over de enorme uitdagingen die elektrificering met zich meebrengt op het vlak van laadinfrastructuur.

Wie speelt welke rol bij het realiseren en beheren van laadinfra? Hoe weet een beleidsmaker wat hij of zij moet doen en laten? Kan het netwerk de veel sterkere vraag naar stroom wel aan? Welke slimme oplossingen zijn er? En is laden nog wel nodig over twintig jaar? Tijdens dit congres gaan zo’n twintig toonaangevende sprekers de diepte in om de volgende stap te zetten in laadinfra.

Programma

Dit gebeurt tijdens plenaire presentaties, parallel-sessies en een afsluitend debat. Sprekers zijn onder andere:

 • Ger Baron (gemeente Amsterdam) over elektrisch vervoer als versneller van veel duurzame veranderingen in steden;
 • Marisca Zweistra (ElaadNL) over onderzoek om het laden van auto’s slim aan te sturen en een vangnet om het stroomnet te beschermen;
 • Nils Rosmuller (Instituut Fysieke Veiligheid) over de risico’s en beheersmaatregelen van laadinfrastructuur;
 • Mattheo van der Moolen (Royal HaskoningDHV) over een methode om de laadbehoefte van verschillende voertuigen en doelgroepen in te schatten;
 • Nancy Kabalt-Groot (Nationaal Kennisplatform Laadinfrastructuur) over de ambities en invulling van publiek laden;
 • Bekijk het volledige programma hier.

Netwerken

Het Congres Laadinfra ’21 is bedoeld voor alle professionals die met laadinfrastructuur te maken hebben of krijgen. Van gemeenten en fleetmanagers tot autofabrikanten en netbeheerders. Inmiddels hebben zich al meer dan honderd deelnemers van vele tientallen organisaties aangemeld.

Zij kunnen elkaar ook in deze tijd op verschillende manieren ontmoeten, netwerken en nieuwe contacten opdoen. Zo kunnen deelnemers zelf selecteren met wie ze één op één verder willen praten. Het online platform waar het evenement plaatsvindt wordt bovendien al een een paar dagen voor het congres geopend om te netwerken. Aanmelden kan via de registratiepagina.

Auteur: Dylan Metselaar

Dylan Metselaar is vaste redacteur van OVPro.nl en schrijft voor verschillende andere vakbladen van ProMedia Group, waaronder Infrasite.nl.