Provinciale weg N279. Foto: Ivo Ketelaar Fotografie

GWW in april in teken van industrieel, flexibel en demontabel

Provinciale weg N279. Foto: Ivo Ketelaar Fotografie

Met twee webinars en een symposium moet april in het teken komen te staan van industrieel, flexibel en demontabel (IFD) ontwerpen en bouwen in de grond-, wegen- en waterbouw. De online bijeenkomsten worden georganiseerd door Platform WOW in samenwerking met IFD in de GWW.

Met de webinars op 8 en 15 april en het symposium op 22 april willen beide organisaties technici, beheerders, directeuren, managers en andere ge├»nteresseerden bijpraten over wat IFD inhoudt en wat het kan betekenen voor werk in de GWW. De organisatoren noemen het zelf “een prachtige kans om vernieuwing en circulariteit in de bouwsector te stimuleren” en “een schakel in de circulaire bouweconomie.” Met deze methode kan onder meer de levensduur van kunstwerken worden vernieuwd en het gebruik van primaire grondstoffen worden verminderd.

Dieper ingaan op thema

De beide webinars vormen een opmaat naar het symposium op 22 april. Op 8 april gaat het over ontwerpen en aanbesteden met IFD en een week later over aanbesteden en beheren. Deze sessies duren van 09.00 tot 10.15 uur. De afsluitende bijeenkomst duurt van 14.30 tot 17.00 uur en begint met een terugblik op de sessies van de weken ervoor. Er wordt dan ook dieper ingegaan op hoe IFD bijdraagt aan de vernieuwingsopgave en een circulaire economie in 2050. Binnenkort volgen meer details over het programma, maar inschrijven kan nu al.

Auteur: Vincent Krabbendam

GWW in april in teken van industrieel, flexibel en demontabel | Infrasite