Ultimo Software Solutions & Esri Nederland, partnerschap met meerwaarde

Onlangs hebben de softwarebedrijven Ultimo Software Solutions en Esri Nederland hun nauwe samenwerking bekrachtigd middels een officieel Silver-partnerschap. Door de administratieve software voor beheer en onderhoud (Ultimo) te integreren met de GIS-software (Esri) is in het verleden reeds een succesvolle interface op de markt gebracht. Door het recent gerealiseerde partnerschap zal de integratie tussen beide applicaties naar een nog hoger niveau getild worden. Met als uiteindelijk doel het leveren van extra gebruiksgemak en efficiency aan de gezamenlijke gebruikers van de softwaresystemen.

Over Ultimo Software Solutions

Ultimo Software Solutions is een van origine Nederlands softwarebedrijf, dat sinds 1988 bedrijfssoftware levert op het gebied van maintenance management, infra asset management & facility management. Met de administratieve software zijn organisaties in staat om het beheer en onderhoud van assets te professionaliseren binnen en buiten de eigen muren van de organisatie. Op dit moment maken meer dan 1.000 organisaties (uit de overheid, bouw & infra, industrie, etc.) in binnen- en buitenland gebruik van de software.

Over Esri Nederland

Informatie heeft een bijzondere eigenschap: het is verbonden met een locatie. De inzet en het belang hiervan neemt steeds meer toe in onze samenleving. Het is mogelijk om ook úw wereld in kaart te brengen en trends te volgen. Het gebruik van geografische informatie leidt tot een andere kijk op uw wereld. Een Geografisch Informatie Systeem (GIS) visualiseert, analyseert en deelt informatie; verschillende partijen kunnen de informatie met dezelfde ogen bekijken. GIS draagt zo bij aan betere besluitvorming, verbinding van organisatieprocessen en effectieve kostenbeheersing.

Nederlandse bedrijven en organisaties die hun vertrouwen in Esri en haar partners stellen, komen uit uiteenlopende branches zoals Overheid (lokaal, regionaal en landelijk), Water & Elektriciteit, Bouw & Infra, Olie & Gas en Financiële & Zakelijke Dienstverlening. Onze branchekennis, proceservaring en oplossingen versterken de continuïteit van uw organisatiebrede informatiehuishouding.

Werking en voordelen interface softwareapplicaties

Door interactie te bewerkstelligen tussen administratieve en geografische processen ontstaat er grote meerwaarde voor de gebruiker. De beheerder van de asset heeft immers niet altijd inzicht in de exacte locatie en de status van deze asset. Door de softwareapplicaties te integreren is het bijvoorbeeld mogelijk om de locatiegegevens bij de asset te tonen, eventueel aangevuld met storingen en beschikbaarheid.

Voordelen integratie:

  • Meer data inzichtelijk van de assets
  • Snel inzicht in locatie, storingen en beschikbaarheid
  • Duidelijke (geografische) instructies mogelijk voor inspecteurs in het veld
  • Op slimme wijze op orde houden van verschillende bronbestanden

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Ultimo Software Solutions bv