Gracht Amsterdam

Vernieuwing Amsterdamse kademuren aan drie bedrijven gegund

Gracht Amsterdam. foto: Yvonne

Bouwbedrijven Dura Vermeer, Beens Groep en H. van Steenwijk gaan het komende decennium zo’n 200 kilometer aan kademuren in Amsterdam vernieuwen in opdracht van de gemeente Amsterdam.

In de samenwerkingsovereenkomst (SOK Kademakers) die de aannemers sloten met de gemeente Amsterdam worden kademuren die in slechte staat zijn seriematig vernieuwd. Het gaat om programma met in totaal meer dan 200 kilometer aan kademuur die op diepere grondlagen gefundeerd zijn. De kades worden onderzocht en seriematig hersteld als er gebreken worden gevonden. De raamovereenkomst heeft een looptijd van zes jaar met verlengingsopties van twee maal twee jaar.

Programma Bruggen en Kademuren

Tijdens de realisatiefase wordt Gebr. van ’t Hek ingeschakeld voor funderingswerkzaamheden en PK Waterbouw voor bouwlogistiek over de Amsterdamse grachten. De overeenkomst valt onder het programma ‘Bruggen en Kademuren’ van de gemeente Amsterdam.

Alle drie de bouwbedrijven hebben de nodige ervaring met projecten in Amsterdam. Zo is Dura Vermeer betrokken bij het vervangen van negen bruggen als onderdeel van het programma Oranje Loper. Beens verving en versterkte verschillende kades in de stad. De Amsterdamse aannemer H. van Steenwijk was tussen 2007 en 2018 verantwoordelijk voor onderhoud aan de grachtengordel. Het bedrijf bedacht een paar jaar geleden een methode om kademuren op een snellere en duurzamere manier te renoveren met minder last voor de omgeving. Het gaat om de zogeheten Steenwijkwand.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Redactie Infrasite

Vernieuwing Amsterdamse kademuren aan drie bedrijven gegund | Infrasite
Gracht Amsterdam

Vernieuwing Amsterdamse kademuren aan drie bedrijven gegund

Gracht Amsterdam. foto: Yvonne

Bouwbedrijven Dura Vermeer, Beens Groep en H. van Steenwijk gaan het komende decennium zo’n 200 kilometer aan kademuren in Amsterdam vernieuwen in opdracht van de gemeente Amsterdam.

In de samenwerkingsovereenkomst (SOK Kademakers) die de aannemers sloten met de gemeente Amsterdam worden kademuren die in slechte staat zijn seriematig vernieuwd. Het gaat om programma met in totaal meer dan 200 kilometer aan kademuur die op diepere grondlagen gefundeerd zijn. De kades worden onderzocht en seriematig hersteld als er gebreken worden gevonden. De raamovereenkomst heeft een looptijd van zes jaar met verlengingsopties van twee maal twee jaar.

Programma Bruggen en Kademuren

Tijdens de realisatiefase wordt Gebr. van ’t Hek ingeschakeld voor funderingswerkzaamheden en PK Waterbouw voor bouwlogistiek over de Amsterdamse grachten. De overeenkomst valt onder het programma ‘Bruggen en Kademuren’ van de gemeente Amsterdam.

Alle drie de bouwbedrijven hebben de nodige ervaring met projecten in Amsterdam. Zo is Dura Vermeer betrokken bij het vervangen van negen bruggen als onderdeel van het programma Oranje Loper. Beens verving en versterkte verschillende kades in de stad. De Amsterdamse aannemer H. van Steenwijk was tussen 2007 en 2018 verantwoordelijk voor onderhoud aan de grachtengordel. Het bedrijf bedacht een paar jaar geleden een methode om kademuren op een snellere en duurzamere manier te renoveren met minder last voor de omgeving. Het gaat om de zogeheten Steenwijkwand.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Redactie Infrasite