Sloop en nieuwbouw parkeergarage P1 Eindhoven Airport

Foto: Ivo Ketelaar

Gezamenlijk persbericht van Eindhoven Airport N.V. en Koninklijke BAM Groep nv

De in aanbouw zijnde parkeergarage P1 op Eindhoven Airport die op 27 mei 2017 gedeeltelijk is bezweken, zal worden gesloopt en opnieuw worden gebouwd. Alles overwegende was de keuze voor sloop en nieuwbouw de meest realistische optie.

BAM zal naar verwachting 2 januari 2018 met de sloopwerkzaamheden beginnen. Hierover vindt afstemming plaats met de gemeente Eindhoven. Met de sloop en de afvoer van het puin zijn circa drie maanden gemoeid. Naar verwachting start BAM begin april 2018 met de bouwwerkzaamheden voor de nieuwbouw. De oplevering is volgens planning begin juni 2019.

Na de sloopwerkzaamheden kan de veiligheidszone worden opgeheven. Dit betekent dat na de sloop begin april de Luchthavenweg normaal toegankelijk zal zijn en het tijdelijke parkeerterrein P1 in gebruik kan worden genomen, zoals het eerder was gedurende de bouwperiode van de parkeergarage. De bereikbaarheid van het bedrijventerrein Eindhoven Airport en de luchthaven zal hierdoor zijn genormaliseerd.

Aankomende maanden zal een plan van aanpak worden opgesteld voor de nieuwbouw. De nieuwbouw zal worden gerealiseerd in lijn met het bestaande ontwerp, waarbij vanzelfsprekend extra aandacht zal worden besteed aan de constructieve veiligheid.

Partijen zijn nog in overleg over de aansprakelijkheidsvraag.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: BAM - Koninklijke BAM Groep nv