Derde editie Gemeentelijke Barometer Fysieke Leefomgeving van start

hoogwater rivieren dijken

Internationaal advies- en ingenieursbureau Royal HaskoningDHV en de VNG lanceren 3 maart 2015 de derde editie van de Gemeentelijke Barometer Fysieke Leefomgeving. De Barometer is het enige landelijke onderzoek onder bestuurders en ambtelijk management naar trends, ontwikkelingen, knelpunten, innovaties en oplossingsrichtingen in de fysieke leefomgeving.

De Barometer bestaat uit een jaarlijks terugkerend algemeen deel met 7 thema’s binnen de fysieke leefomgeving en een verdiepend thema. Dit keer is dat het thema ‘water’. Hierbij komen de volgende (bestuurlijke) aspecten aan de orde: klimaatadaptie, waterkwantiteit, waterketen, samenwerking en het Deltaprogramma.

Aan de vorige twee edities van het onderzoek in 2012 en 2013 deden meer dan de helft van alle gemeenten mee. Het onderzoek leverde waardevolle resultaten en inzichten op waarmee gemeenten de kwaliteit van het beleid en de uitvoering kunnen verhogen. Zo kunnen gemeenten bijvoorbeeld bepalen hoe ver ze staan met de uitvoering van het Energieakkoord of met de aanpak van leegstand.

Presentatie resultaten
De resultaten zullen op het VNG-jaarcongres, dat dinsdag 2 juni 2015 in Apeldoorn zal plaatsvinden, worden gepresenteerd. Hiermee krijgen gemeentelijke bestuurders en managers weer een duidelijk inzicht in de trends en best practices om de nieuwe strategie en beleidsplannen te kunnen onderbouwen.

Deelname
Wethouders en managers met een portefeuille binnen het werkveld van de fysieke leefomgeving (ruimtelijke ontwikkeling, stedelijk beheer/beheer openbare ruimte, milieu en duurzaamheid, woonbeleid, vastgoedbeheer, bouw, verkeer en vervoer) kunnen deelnemen aan het onderzoek.

Voor meer informatie en aanmelden zie: www.royalhaskoningdhv.com/barometer

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Royal HaskoningDHV

Derde editie Gemeentelijke Barometer Fysieke Leefomgeving van start | Infrasite