Zoetermeer gebruikt nieuw systeem voor meten parkeergedrag

parkeeronderzoek met Data Tube van Active Roads

De gemeente Zoetermeer zet het zogenaamde ‘DataTube’ in om een goed beeld te krijgen van het gebruik van de parkeervakken op de Pilatusdam. Met het innovatieve DataTube-systeem worden sensoren in de parkeervakken aangebracht. Deze meten 24 uur per dag hoelang en wanneer in een vak wordt geparkeerd. Met de informatie wil de gemeente bepalen of het parkeerregime op de Pilatusdam goed functioneert.

Op de Pilatusdam wordt veel geparkeerd. Winkeliers en omwonenden geven aan dat de Pilatusdam daardoor slecht bereikbaar is. De gemeente wil nu in kaart brengen hoe de parkeerdrukte is verdeeld over de dag en hoelang op verschillende tijdstippen wordt geparkeerd. Normaal gebeurt dit met kostbare parkeertellingen. Omdat het bij parkeertellingen ook alleen om een momentopname gaat, is voor de nieuwe ontwikkeling op het gebied van meten gekozen.

De sensoren zijn inmiddels in de bestrating geboord en worden over enkele weken verwijderd en uitgelezen. Op basis daarvan bepaalt de gemeente of het parkeerbeleid op de Pilatusdam moet worden aangepast. Ook bekijkt ze of deze manier van meten in de toekomst op andere plekken in Zoetermeer zinvol is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Gemeente Zoetermeer