pbm's vrouwen volkerwessels

Nieuwe PBM’s voor vrouwelijke medewerkers van VolkerWessels

De medewerkers in de nieuwe werkkleding op maandag bij de Zeesluis IJmuiden. Visser & Smit Hanab (LinkedIn)

Bouwconcern VolkerWessels maakt nieuwe veiligheidsjassen en -broeken in damesmaten beschikbaar voor vrouwelijke medewerkers. Dat laat dochterbedrijf Visser & Smit Hanab op maandag weten in een bericht op LinkedIn.

Het gaat om een pilot voor zestien vrouwelijke medewerkers. Een deel van hen is op maandag in de nieuwe werkkleding te zien bij de Zeesluis IJmuiden, waar meerdere dochterbedrijven van VolkerWessels samenwerken aan de bouw van een zoutdam. Onder andere de vrouwen die hier op locatie werken doen dat voortaan in op maat gemaakte veiligheidsjassen en -broeken.

“Eindelijk kleding zonder te brede schouders en slobberbroeken”, reageert Tessa de Ruwe, uitvoerder bij Visser & Smit Hanab en een van de deelnemers van de pilot, in een bericht op LinkedIn. “De broeken in damesmaten zijn voor het eerst in Nederland beschikbaar. De jassen in damesmaten worden nog doorontwikkeld en zijn straks ook voor iedereen te verkrijgen.”

De deelnemers van de pilot. Het artikel gaat verder onder de foto. © Visser & Smit Hanab (LinkedIn) visser & smit hanab pbm's vrouwen

Niet de eerste

VolkerWessels niet het eerste bouw- en infrabedrijf dat met persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) voor vrouwen komt. Eind vorig jaar maakte bijvoorbeeld Swietelsky Rail Benelux een lijn met passende veiligheidskleding voor vrouwelijke medewerkers bekend. Ongeveer een op de tien medewerkers in de bouw en infra was in 2022 vrouw, blijkt uit de meest recente voorlopige cijfers van het CBS.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.