Provincie Limburg: Tv-serie Lucht!

Vanaf woensdag 1 maart op L1 TV

In opdracht van de Provincie Limburg maakt audiovisueel productiebedrijf Q-media een televisieserie over luchtkwaliteit in Limburg. De serie heet ‘Lucht!’ en wordt vanaf woensdag 1 maart uitgezonden bij L1 TV.

In een 13-delige serie wordt aandacht besteed aan het thema luchtkwaliteit in brede zin. De serie richt zich op het vergroten van kennis en inzicht van de kijker ten aanzien van het onderwerp luchtkwaliteit.

In de serie zullen onder andere de onderwerpen verkeer, gezondheid, industrie, landbouw, klimaat, energie, binnenmilieu en consumenten aan de orde komen. Tijdens de afleveringen wordt nader ingegaan op vragen als: Wat is het probleem? Wat zijn de oorzaken? Hoe kunnen we het oplossen? Wat kan de kijker doen en op welke manier kan dat? Er komen burgers aan het woord over hun beleving van en bijdrage aan luchtkwaliteit, maar ook bestuurders van het Rijk, de Provincie en gemeenten. Ook laten bedrijven zien welke maatregelen zij hebben genomen om de luchtvervuiling terug te dringen. De serie toont ook technologische innovaties die de komende jaren ingevoerd worden om de luchtkwaliteit verder te verbeteren.

Uitzending ‘Lucht!’: iedere woensdag om 16:00, 17:00, 19:00, 20:00 en 22:00 uur op L1 TV.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Provincie Limburg