Grote belangstelling publieksdag 150 jaar spoor in Zwolle

De publieksdag ter ere van de 150ste verjaardag van het spoor in Zwolle krijgt veel belangstelling. Het hersporen van een trein, de oude en nieuwe locomotieven, rondleidingen, minitreinen, film, foto’s, orkest en koren trekken veel bekijks. De organisatie spreekt van een succes.

Gezien het aantal bezoekers rond het middaguur, zullen er naar schatting ruim 8000 mensen de dag, die van 10 tot 16 uur duurt, bezoeken. De dag wordt georganiseerd door NS, ProRail, gemeente Zwolle, provincie Overijssel en tal van andere organisaties en vrijwilligers.

Kinderen

Het publiek is een mengeling van gezinnen en spoorliefhebbers. Kinderen vinden vertier bij het Thomas de Trein springkussen, de minitreintjes en ook de pendeltrein die over de weg tussen de locatie bij het station en het spooremplacement rijdt. Voor bezichtiging van de locomotieven op het spooremplacement stonden enige tijd rijen.

Reizigerstunnel

Speciaal voor vandaag is de in aanbouw zijnde reizigerstunnel bij het station opengesteld. De tunnel werd voorzien van een tijdelijke trap. De rondleidingen in de tunnel door medewerkers van ProRail, Dura Vermeer en Hegeman kunnen op veel enthousiasme rekenen. De groepen moeten met een megafoon worden toegesproken.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail