Syntus houdt proef actuele reisinformatie per SMS

Deelnemers voor proef actuele reisinformatie per SMS gezocht

Doetinchem – Syntus werkt volop aan een betere informatievoorziening voor u als reiziger. Omdat er veel te verbeteren valt aan informatievoorziening tijdens vertragingen, storingen en stremmingen gaat Syntus tijdens de ochtendspits een proef houden met actuele reisinformatie door middel van SMS.

Landelijk zijn er al aanbieders van dergelijke succesvolle systemen. Het nadeel van deze SMS systemen is dat u als reiziger pas een SMS’je ontvangt wanneer de trein méér dan 30 minuten vertraging heeft of wanneer er méérdere treinen uitvallen op een traject.

Syntus is van mening dat de reiziger beter geïnformeerd kan worden en gaat onderzoeken of het haalbaar is om een eigen informatiedienst op te zetten. Uitgangspunt is dat bij vertragingen van méér dan 10 minuten en uitval van een trein de reiziger door middel van een persoonlijk SMS’je hiervan op de hoogte wordt gebracht.

Om de haalbaarheid van een eigen informatiesysteem te onderzoeken begint Syntus binnenkort met een SMS proef van vier weken op alle spoorlijnen van Syntus. Voor deze proef zoeken wij nog 20 deelnemers.

Wat gaat het u kosten?
Helemaal niets! Het enige waar u over moet beschikken is een mobiele telefoon en de wil om Syntus te helpen haar reisinformatie te verbeteren. Beschikt u niet over een mobiele telefoon, maar wilt u wel graag meewerken? In dat geval kunt u een mobiele telefoon in bruikleen van Syntus krijgen.

Wilt u mee werken aan deze proef?
U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar prummel@syntus.nl

U ontvangt dan een bevestiging met daarin de gegevens om u aan te melden, informatie over hoe het SMS systeem werkt en u wordt op de hoogte gebracht wanneer de test van start gaat.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Syntus B.V.