Boskalis

Boskalis neemt offshorebedrijf Rever over

Foto: still uit video Borssele

Baggerbedrijf en maritiem dienstverlener Boskalis neemt alle aandelen over van de onderzeese activiteiten van het Schotse bedrijf Rever Offshore. Met die transactie wil het concern zijn marktpositie in dat segment versterken.

Rever, het vroegere Bibby Offshore, biedt diensten aan op het gebied van constructie, inspectie, reparatie en onderhoud op zee. Het bedrijf, met een verwachte jaaromzet van 90 miljoen euro over 2020, heeft zo’n 350 medewerkers in dienst, van wie 220 voor offshore-diensten. Het grootste deel van de omzet komt uit raamovereenkomsten.

Twee vaartuigen

Vanuit Aberdeen is Rever al lange tijd actief op de Noordzee. Door de overname krijgt Boskalis de beschikking over twee extra duikondersteuningvaartuigen. Het concern verwacht de kosten voor de overname in drie jaar terug te verdienen.

Met deze overname versterkt Boskalis zijn huidige positie in de markt voor subsea services in Noordwest-Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Ook ziet Boskalis kansen om met de aankoop zowel klanten in de traditionele olie- en gasmarkt als in de snelgroeiende markt voor offshore-windenergie te bedienen.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie Infrasite