Railforum draagt Railpedia over aan Infrasite

logo railforum

Railpedia, het kennissysteem van de railbranche is tijdens het Railforum Jaarcongres 2010 overgedragen aan Infrasite.

infrasite_insert_image_1
Railpedia, de online spoorencyclopedie, is in 2006 gestart door ProRail om het delen en borgen van professionele kennis over het spoorvervoersysteem te bevorderen. Medio 2007 is het beheer van het kennissysteem overgedragen aan Railforum. Tijdens het Railforum Jaarcongres op 4 november 2010 is Railpedia overgedragen aan Infrasite. De vakredactie van Infrasite heeft de beschikbare kennis van Railpedia in Infrasite.nl opgenomen en zal deze verder uitbreiden en actualiseren.

Railforum is er van overtuigd dat de verzamelde kennis bij de professionele redactie van Infrasite in goede handen is. De functionaliteit en bereikbaarheid worden vergroot en de kwaliteit van de artikelen wordt bewaakt. Ton Kaper, voorzitter van Railforum bekrachtigde de overdracht met de woorden: “In de afgelopen jaren is Railforum de moeder en hoeder geweest van Railpedia; Infrasite is vanaf nu de vader.”

Ivo Ketelaar, uitgever van Infrasite: “Met 60.000 unieke bezoekers per maand kan Infrasite de kennis die in de afgelopen jaren door de branche is samengebracht een groter bereik geven. Ook de vindbaarheid van de informatie verbetert door de opname van Railpedia in Infrasite. Het publiceren van informatie door overheden en bedrijven in de railbranche wordt nog gemakkelijker doordat publicatie op Infrasite werkt via de onafhankelijke vakredactie.“

Railforum

Railforum bestaat sinds 1992 en is het onafhankelijke kennisnetwerk van ruim 100 bedrijven en organisaties die actief zijn in de brede railsector. Centraal in de vereniging staat het uitwisselen van kennis en ervaringen, om zo het maatschappelijk en commercieel rendement van spoorvervoer te vergroten. Accent ligt op het versnellen van (proces) innovaties. Railforum biedt daarbij haar diensten aan en zorgt voor afstemming met andere sectoren, de politiek en wetenschap.

Infrasite

Infrasite is een onafhankelijk digitaal vakkennismedium met informatie over alle infrastructurele disciplines zoals rail, weg, water en kabels&leidingen. Met specials over onder meer verkeer, mobiliteit, duurzaamheid, energie, openbaar vervoer en openbare ruimte. De lezers vinden op Infrasite nieuws, artikelen, projecten, weblogs, documenten, definities, bedrijven en overheden, events, trainingen, producten, innovaties, vacatures en een uniek zoeksysteem. Een onafhankelijke vakredactie selecteert, valideert en rubriceert relevante vakinformatie met behulp van Editorial Bookmarking®. Infrasite.nl en Infrasite.net zijn uitgaven van e-Keet.nl Digital Publishers.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Railforum Nederland