Wegwerkzaamheden tussen Ring A10 en IJ-tunnel

Amsterdam – Tot eind 2009 vinden werkzaamheden plaats op de s116 (Nieuwe Leeuwarderweg) tussen de Ring A10 en de IJ-tunnel. Een wisselstrook zorgt ervoor dat de s116 ook tijdens de werkzaamheden bereikbaar is.

Wisselstrook
De Noord/Zuidlijn wordt aangelegd in de middenberm van de Nieuwe Leeuwarderweg en onder het viaduct van knooppunt Van Hasseltweg komt een metrostation. Tijdens de bouw zijn de rijbanen onder het viaduct afgesloten. Het verkeer rijdt dan in beide richtingen bovenlangs over één rijstrook per richting. Tijdens de spits is één wisselstrook onderlangs in gebruik: ’s ochtends de stad in, ’s avonds de stad uit.

Maximum snelheid verlaagd
Voor de veiligheid van wegwerkers en weggebruikers is de maximum snelheid verlaagd van 70 naar 50 km per uur. De politie houdt regelmatig snelheidscontroles.

Transport en bevoorrading
Voor transport en bevoorrading over de s116 is het gunstig niet tussen 07.00 en 10.00 uur te rijden. Als u toch tussen 07.00 en 10.00 uur moet rijden, kies dan een andere route.

Let op de hoogte!
De doorrijhoogte van de IJ-tunnel is 4.00 meter. Te hoge vrachtwagens worden met hoogtedetectie opgespoord en krijgen een proces verbaal. Daarom: let op de hoogte van uw vrachtwagens en die van uw leveranciers!

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Gemeente Amsterdam