€ 12 miljoen voor betere verkeersdoorstroming Den Haag

Betrouwbare route-informatie: minder autokilometers, betere luchtkwaliteit

Den Haag – Slimme verkeerslichten, meer elektronische route-informatie panelen bij de toegangswegen van de stad en betere bewegwijzering naar parkeergarages zijn enkele maatregelen om de verkeersdoorstroming in Den Haag te verbeteren. Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag trekt hiervoor €12 miljoen uit en komt daarmee tegemoet aan twee moties van de raad. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat en het Stadsgewest Haaglanden stellen de helft van dit bedrag beschikbaar.

Verkeers- en milieuwethouder Smit is blij met het beschikbare bedrag: “Een betere doorstroming en bereikbaarheid heeft een positief effect op onze luchtkwaliteit. Het geven van goede en betrouwbare route-informatie leidt tot minder minder autobewegingen en minder verkeershinder, zoals files en wachtrijen bij verkeerslichten.“

De maatregelen maken deel uit van het verkeerscirculatieplan en het Actieplan Luchtkwaliteit van Den Haag. Het Dynamisch Verkeersmanagement en het voorstel Bewegwijzering moeten in gebruik zijn, voordat de diverse infrastructurele maatregelen (o.a. herinrichtingen) in het kader van het verkeerscirculatieplan naar verwachting begin 2010 zijn opgeleverd. Zoals het er nu naar uitziet zal in de tweede helft van 2009 gestart worden met de werkzaamheden.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Gemeente Den Haag