Strukton Railinfra genomineerd voor ProRail Prijsvraag

Maarssen – Strukton Railinfra behoort met de inzending ‘Compact en Slagvaardig’ tot de zes genomineerden voor de ProRail Prijsvraag 2006 met als opdracht: “Hoe krijgen we op regionale lijnen meer reizigers en lagere kosten?”. De zes genomineerden werden uit de in totaal 59 ingezonden ideeën geselecteerd door een deskundige jury. De prijsuitreiking van de ideefase vond plaats op 4 december 2006 in het Nationale Spoorwegmuseum in Utrecht.

Het prijswinnende idee van Strukton Railinfra ‘Compact en Slagvaardig’ werd door de jury als beste geselecteerd uit de categorie inzendingen die sturing centraal stellen. De jury bleek gecharmeerd van het voorstel om vervoer, beheer en onderhoud op regionaal niveau optimaal op elkaar af te stemmen in een compacte en slagvaardige organisatie.

Lid van de Raad van Bestuur van ProRail en jurylid Bert Klerk maakte bij de uitreiking van de prijs aan Strukton Railinfra duidelijk dat aan de uitwerking van dit idee enkele randvoorwaarden verbonden worden en dat de jury dit idee graag uitgewerkt ziet binnen de huidige wet- en regelgeving. Nick Oversier, hoofd Innovatie van Strukton Railinfra Development & Technology, nam de prijs in ontvangst.

De prijswinnaars van de ideefase van de ProRail Prijsvraag krijgen ieder een opdracht van maximaal EUR 20.000 om hun idee verder uit te werken tot een gedetailleerd en volwaardig voorstel. Deze uitwerkingen worden in het voorjaar van 2007 door een onafhankelijke jury beoordeeld. De bedenker van de beste oplossing wordt beloond met een bedrag van minimaal EUR 100.000 om de oplossing in de praktijk te beproeven of toe te passen.

Achtergrondinformatie (verzorgd door de redactie van Infrasite)
Zes genomineerden ProRail prijsvraag

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Strukton Railinfra bv