Twee vergunningen afgegeven voor zoeken naar aardwarmte in Flevoland

Aardwarmte beeld provincie Flevoland

 Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft in Flevoland twee opsporingsvergunningen verleend voor het zoeken naar aardwarmte. In beide gevallen gaat het om de regio Almere. Aardwarmte kan een rolspelen in de warmtetransitie en bijdragen aan een CO2-neutrale energievoorziening

Het is provinciaal beleid om aardwarmte te stimuleren. Maar de zoekgebieden overlappen beschermingsgebieden voor grondwater en natuur. Provinciaal beleid staat boren in deze gebieden niet toe. Dat is in het advies op de aanvraag van de opsporingsvergunning aangegeven en door het ministerie van EZK in de vergunningen meegenomen. Dat betekent dat als er van de opsporingsvergunning gebruik gemaakt gaat worden en een boorlocatie wordt ingericht, dat daarvoor alleen toestemming wordt verleend als deze buiten de beschermingsgebieden ligt.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Oosterveld

Twee vergunningen afgegeven voor zoeken naar aardwarmte in Flevoland | Infrasite

Twee vergunningen afgegeven voor zoeken naar aardwarmte in Flevoland

Aardwarmte beeld provincie Flevoland

 Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft in Flevoland twee opsporingsvergunningen verleend voor het zoeken naar aardwarmte. In beide gevallen gaat het om de regio Almere. Aardwarmte kan een rolspelen in de warmtetransitie en bijdragen aan een CO2-neutrale energievoorziening

Het is provinciaal beleid om aardwarmte te stimuleren. Maar de zoekgebieden overlappen beschermingsgebieden voor grondwater en natuur. Provinciaal beleid staat boren in deze gebieden niet toe. Dat is in het advies op de aanvraag van de opsporingsvergunning aangegeven en door het ministerie van EZK in de vergunningen meegenomen. Dat betekent dat als er van de opsporingsvergunning gebruik gemaakt gaat worden en een boorlocatie wordt ingericht, dat daarvoor alleen toestemming wordt verleend als deze buiten de beschermingsgebieden ligt.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Oosterveld