‘Tekort aan technisch personeel wordt komende jaren alleen maar nijpender’

Foto ter illustratie. Werkzaamheden aan een viaduct bij de A27 tussen Breda en Utrecht (2024). ANP / Hollandse Hoogte / Bart Stoutjesdijk

Het tekort aan technisch personeel in onder andere de bouw en infra wordt tussen nu en 2030 steeds groter, zo voorspellen consultants van het bedrijf McKinsey woensdag in een rapport. Ze voorspellen dat er over ruim vijf jaar op de hele arbeidsmarkt in Nederland bijna 400 vacatures open staan per 100 werklozen. Om het gat te dichten, zou de gemiddelde Nederlander twee of drie verschillende beroepen moeten uitoefenen, zo schrijft het Financieele Dagblad.    

U las zojuist de inleiding van het artikel. Wilt u verder lezen?

Bent u al abonnee?

Inloggen

‘Tekort aan technisch personeel wordt komende jaren alleen maar nijpender’ | Infrasite

‘Tekort aan technisch personeel wordt komende jaren alleen maar nijpender’

Foto ter illustratie. Werkzaamheden aan een viaduct bij de A27 tussen Breda en Utrecht (2024). ANP / Hollandse Hoogte / Bart Stoutjesdijk

Het tekort aan technisch personeel in onder andere de bouw en infra wordt tussen nu en 2030 steeds groter, zo voorspellen consultants van het bedrijf McKinsey woensdag in een rapport. Ze voorspellen dat er over ruim vijf jaar op de hele arbeidsmarkt in Nederland bijna 400 vacatures open staan per 100 werklozen. Om het gat te dichten, zou de gemiddelde Nederlander twee of drie verschillende beroepen moeten uitoefenen, zo schrijft het Financieele Dagblad.    

U las zojuist de inleiding van het artikel. Wilt u verder lezen?

Bent u al abonnee?

Inloggen