‘Maak Engels de voertaal op de bouwplaats’

werkzaamheden zuidasdok
Let op: foto alleen ter illustratie. Werkzaamheden voor het project Zuidasdok bij het station Amsterdam Zuid in 2023. ANP / Hollandse Hoogte / Paul van Riel

Aannemers in de Nederandse bouw en infra moeten de voertaal op bouwplaatsen veranderen naar Engels. Dat vindt Sipke Meindertsma, oprichter van Bouwselect en Bouwpartners. Volgens hem is het een belangrijke oplossing voor het personeelstekort. “Buitenlandse vaklieden van wie Nederlands niet de moedertaal is, worden gediscrimineerd. Niet alleen tijdens gesprekken op de bouwplaats, maar ook bij sollicitaties en met vacatureteksten. Dit is funest, want juist hen hebben we hard nodig als de woningmarkt straks weer aantrekt.” Lees hieronder verder in zijn ingezonden artikel dat eerder verscheen in het vakblad Cobouw.

U las zojuist de inleiding van het artikel. Wilt u verder lezen?

Bent u al abonnee?

Inloggen

Auteur: Sipke Meindertsma (Oprichter Bouwselect en Bouwpartners)

‘Maak Engels de voertaal op de bouwplaats’ | Infrasite

‘Maak Engels de voertaal op de bouwplaats’

werkzaamheden zuidasdok
Let op: foto alleen ter illustratie. Werkzaamheden voor het project Zuidasdok bij het station Amsterdam Zuid in 2023. ANP / Hollandse Hoogte / Paul van Riel

Aannemers in de Nederandse bouw en infra moeten de voertaal op bouwplaatsen veranderen naar Engels. Dat vindt Sipke Meindertsma, oprichter van Bouwselect en Bouwpartners. Volgens hem is het een belangrijke oplossing voor het personeelstekort. “Buitenlandse vaklieden van wie Nederlands niet de moedertaal is, worden gediscrimineerd. Niet alleen tijdens gesprekken op de bouwplaats, maar ook bij sollicitaties en met vacatureteksten. Dit is funest, want juist hen hebben we hard nodig als de woningmarkt straks weer aantrekt.” Lees hieronder verder in zijn ingezonden artikel dat eerder verscheen in het vakblad Cobouw.

U las zojuist de inleiding van het artikel. Wilt u verder lezen?

Bent u al abonnee?

Inloggen

Auteur: Sipke Meindertsma (Oprichter Bouwselect en Bouwpartners)