Vrees voor nieuwe bouwcrisis na bekendmaking landelijke bouwkaart

woningbouw-bouwkaart-crisis
Foto ter illustratie. Een nieuwbouwproject in Den Haag (Moerwijk) op 12 april 2024. ANP/ Hollandse Hoogte / Laurens van Putten

Deskundigen in de bouw zijn geschrokken van een landelijke bouwkaart van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Met de kaart wordt geadviseerd waar in Nederland lokale overheden extra milieu-eisen zouden moeten stellen aan bouwlocaties. Door die eisen staat de bouw van zo’n half miljoen woningen op losse schroeven, vertelt Taco van Hoek, directeur van het Economisch Instituut voor de Bouw, tegenover de Telegraaf. Hij ziet overeenkomsten met de stikstofcrisis.

U las zojuist de inleiding van het artikel. Wilt u verder lezen?

Bent u al abonnee?

Inloggen

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Vrees voor nieuwe bouwcrisis na bekendmaking landelijke bouwkaart | Infrasite

Vrees voor nieuwe bouwcrisis na bekendmaking landelijke bouwkaart

woningbouw-bouwkaart-crisis
Foto ter illustratie. Een nieuwbouwproject in Den Haag (Moerwijk) op 12 april 2024. ANP/ Hollandse Hoogte / Laurens van Putten

Deskundigen in de bouw zijn geschrokken van een landelijke bouwkaart van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Met de kaart wordt geadviseerd waar in Nederland lokale overheden extra milieu-eisen zouden moeten stellen aan bouwlocaties. Door die eisen staat de bouw van zo’n half miljoen woningen op losse schroeven, vertelt Taco van Hoek, directeur van het Economisch Instituut voor de Bouw, tegenover de Telegraaf. Hij ziet overeenkomsten met de stikstofcrisis.

U las zojuist de inleiding van het artikel. Wilt u verder lezen?

Bent u al abonnee?

Inloggen

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.