Heijmans stijgt op beurs na hogere winstverwachting

Heijmans wegen
Foto ter impressie. Wegwerkzaamheden van het bouwbedrijf. Heijmans

Het aandeel van Heijmans is op woensdag met twee procent gestegen nadat het bouwbedrijf voor de rest van het jaar een hogere winstverwachting bekendmaakte. 

Heijmans verwacht dit jaar 13 miljoen euro meer dan eerder voorspeld, zegt de organisatie op woensdag in een persbericht over de kwartaalcijfers. De reden is dat een juridisch geschil tussen TenneT en Heijmans eerder deze maand afliep in het voordeel van het bouwbedrijf.

Heijmans heeft jarenlang geld apart gezet om eventuele vergoedingen aan de netbeheerder te betalen nadat deze in 2018 een contract met Heijmans verscheurde. Halverwege oktober oordeelde de Raad van Arbitrage echter dat TenneT daar geen recht op had. Heijmans is de netbeheerder volgens de raad geen cent verschuldigd, dus heeft het bouwbedrijf het bedrag dat eerder is weggelegd in de boeken gezet als extra winst.

Infra compenseert voor woningbouw

In het persbericht over de kwartaalcijfers laat Heijmans verder weten dat de omzet van opdrachten in de infra en techniek “ruimschoots” compenseert voor de “dalende” omzet in de woningbouw. Eerder dit jaar schreef het bouwbedrijf ook al dat de vastgoedmarkt minder oplevert dan in de vorige periode.

Eerste houtskeletbouw opgeleverd

Daarnaast zegt Heijmans dat het orderportefeuille met 2,6 miljard euro “op een sterk niveau blijft”. Ook noemt het bouwbedrijf dat de eerste huizen uit de nieuwe houtskeletbouwfabriek in Heerenveen zijn opgeleverd. Heijmans opende de fabriek op 5 oktober om “om snel en op grote schaal toekomstbestendige en betaalbare woningen te produceren”, aldus topman Ton Hillen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Heijmans stijgt op beurs na hogere winstverwachting | Infrasite

Heijmans stijgt op beurs na hogere winstverwachting

Heijmans wegen
Foto ter impressie. Wegwerkzaamheden van het bouwbedrijf. Heijmans

Het aandeel van Heijmans is op woensdag met twee procent gestegen nadat het bouwbedrijf voor de rest van het jaar een hogere winstverwachting bekendmaakte. 

Heijmans verwacht dit jaar 13 miljoen euro meer dan eerder voorspeld, zegt de organisatie op woensdag in een persbericht over de kwartaalcijfers. De reden is dat een juridisch geschil tussen TenneT en Heijmans eerder deze maand afliep in het voordeel van het bouwbedrijf.

Heijmans heeft jarenlang geld apart gezet om eventuele vergoedingen aan de netbeheerder te betalen nadat deze in 2018 een contract met Heijmans verscheurde. Halverwege oktober oordeelde de Raad van Arbitrage echter dat TenneT daar geen recht op had. Heijmans is de netbeheerder volgens de raad geen cent verschuldigd, dus heeft het bouwbedrijf het bedrag dat eerder is weggelegd in de boeken gezet als extra winst.

Infra compenseert voor woningbouw

In het persbericht over de kwartaalcijfers laat Heijmans verder weten dat de omzet van opdrachten in de infra en techniek “ruimschoots” compenseert voor de “dalende” omzet in de woningbouw. Eerder dit jaar schreef het bouwbedrijf ook al dat de vastgoedmarkt minder oplevert dan in de vorige periode.

Eerste houtskeletbouw opgeleverd

Daarnaast zegt Heijmans dat het orderportefeuille met 2,6 miljard euro “op een sterk niveau blijft”. Ook noemt het bouwbedrijf dat de eerste huizen uit de nieuwe houtskeletbouwfabriek in Heerenveen zijn opgeleverd. Heijmans opende de fabriek op 5 oktober om “om snel en op grote schaal toekomstbestendige en betaalbare woningen te produceren”, aldus topman Ton Hillen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.