Allego betreedt Scandinavische markt met High Power Charging-oplossingen tot 350 kW

4592 logo allego

Allego, een van de grootste aanbieders van laadoplossingen in Europa, breidt zijn activiteiten in Europa uit. Naast de Benelux, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk betreedt het bedrijf nu ook de Scandinavische markt. Allego richt zich hier vooral op de realisatie van High Power Chargers (HPC) waarmee tot 350 kW geladen kan worden. De laadcapaciteit is hiermee tot zeven keer hoger dan die van de huidige snelladers. Dit betekent dat de nieuwste generatie elektrische voertuigen met slechts vijf tot tien minuten laden tot wel 300 kilometer kunnen rijden – afhankelijk van de laadcapaciteit van de accu.

Allego opent zijn eerste kantoor in Scandinavië in Stockholm. Het bedrijf is eigendom van Meridiam dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen, financieren en beheren van duurzame en langlopende en infrastructuurprojecten. Meridiam richt zich daarbij op de volgende drie sectoren: mobiliteit van zowel personen als goederen, de energietransitie en de sociale infrastructuur. Allego is momenteel bezig met de uitrol van een pan-Europese HPC laadinfrastructuur. Dit initiatief maakt deel uit van het Metropolitan Greater Areas Electrificied (MEGA-E) project: een internationaal project dat door Allego is ontwikkeld en onder andere door de Europese Unie wordt gefinancierd. De ambitie is om in 2021 meer dan 322 locaties met ultrasnelladers of 350 kW-laders te hebben gerealiseerd door heel Europa. Dit is inclusief 39 multimodulaire charging hubs die geschikt zijn voor verschillende soorten elektrische voertuigen.

In totaal worden daarvan 55 laadlocaties gerealiseerd in Finland, Noorwegen in Zweden. Allego is daarbij op zoek naar partners voor locaties langs snelwegen, in steden en rond winkelgebieden. "Met onze activiteiten in Scandinavië anticiperen we op de behoeften van e-rijders in deze regio", zegt Tobias Henmark, Managing Director Scandinavië. "Met zijn professionele expertise en internationale ervaring in het ontwikkelen van een laadinfrastructuur is Allego een ideale kennispartner in de dynamische Zweedse mobiliteitsector."

De intrede op de Scandinavische markt laat zien dat e-mobiliteit daar een nieuwe fase ingaat. Tot nu toe werden laadfaciliteiten voor elektrische auto’s vooral aangeboden door exploitanten die dit zien als een extraatje, zoals energiebedrijven, fastfoodketens of gemeenten. Voor Allego is het laden van elektrische voertuigen de kernactiviteit, wat een andere focus en lange termijn aanpak met zich meebrengt. Allego maakt het voor wagenparkexploitanten, industriële klanten, energieleveranciers en steden, maar ook retailers en hun klanten eenvoudiger om de overstap naar elektrisch te maken.

Naast laadoplossingen biedt Allego ook een EV Cloud Services Platform aan. De EV Cloud bevat een breed scala aan diensten, zoals facturatie, actieve monitoring, mobiele apps, websiteportals en analytics. Allego is expert in het plannen, ontwikkelen en onderhouden van pan-Europese laadnetwerken en beoordeelt welke locaties het meest geschikt zijn. "We willen het voor e-rijders in Zweden en de rest van Scandinavië zo eenvoudig mogelijk maken hun elektrische auto op te laden. Daarnaast bieden we bedrijven de kans laadoplossingen te bieden aan zowel klanten als medewerkers. Ons doel is uiteindelijk om een belangrijke speler in de Scandinavische markt te worden", zegt Anja van Niersen, CEO van Allego. "We zijn van mening dat de overstap naar elektrisch voor iedere automobilist een optie moet zijn. Daarom ontwikkelen we een sterk laadnetwerk door heel Europa, waarmee we ook e-rijders in Scandinavië van dienst zijn. HPC’s worden strategisch geplaatst op locaties waar e-rijders bij het afleggen van langere afstanden de behoefte hebben te stoppen."

Over Allego

Allego is een toonaangevende aanbieder van laadoplossingen met ruime ervaring op het gebied van e-mobiliteit, waaronder het creëren van een netwerk van snelladers die aan verschillende standaarden voldoen. Allego beheert laadpunten in de volgende landen: Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Frankrijk, Portugal en het Verenigd Koninkrijk. Allego werkt samen met partners uit verschillende industrieën bij de planning, bouw en exploitatie van laadpunten. Het bedrijf heeft ruim 15.000 laadpunten geplaatst in stedelijke gebieden en langs belangrijke Europese transportroutes. Allego heeft een EV Cloud Services Platform ingericht om zijn diensten aan bedrijven en e-rijders te kunnen aanbieden. Dit platform biedt op eenvoudige wijze toegang tot een uitgebreide portefeuille van praktische diensten. Bedrijven kunnen het platform gebruiken om laadfaciliteiten aan te bieden aan hun klanten, medewerkers en bezoekers, onder hun eigen merk en wereldwijd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Allego