Meer ruimte voor de fiets op station Meerssen

ProRail start volgende week met de uitbreiding van de onbewaakte fietsenstalling op station Meerssen. De stalling telt nu 120 fietsplaatsen en wordt met 104 plaatsen uitgebreid naar 224. De uitbreiding is onderdeel van het landelijk programma ‘Ruimte voor de fiets’ en wordt mede gefinancierd door de provincie Limburg en de gemeente Meerssen. De werkzaamheden duren tot medio februari.

De nieuwe fietsklemmen hebben onderling voldoende ruimte zodat ook fietsen met bijvoorbeeld fietstassen of een breed stuur goed gestald kunnen worden. Verder zijn de rekken voorzien van aanbindmogelijkheden voor kabel- of beugelsloten. Gedurende de werkzaamheden kunnen reizigers gebruik maken van een tijdelijke stalling.

Ruimte voor de fiets

Gemiddeld pakt ruim veertig procent van de reizigers de fiets naar het station. Om de reis van deur tot deur gemakkelijker en comfortabeler te maken, verbetert ProRail fietsenstallingen en lost fietsparkeerproblemen op bij stations, door vervanging en uitbreiding en betere benutting van bestaande stallingen en door nieuwbouw. Sinds 1999 zijn er landelijk ruim 275.000 fietsplaatsen nieuw gebouwd en gemoderniseerd op bijna 400 stations. Het totaal aantal stallingsplaatsen bij stations is nu zo’n 400.000 en groeit de komende jaren naar ruim 500.000.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail