Ruim 900.000 euro voor mobiliteitsmanagement

Amsterdam – Verkeer.advies ontvangt ruim 900.000 euro van zijn drie opdrachtgevers en kan daarmee de komende jaren diverse bereikbaarheidsmaatregelen uitvoeren, met name bij belangrijke bedrijvenlocaties als de Zuidas, Schiphol en het Havengebied.

De huidige overeenkomst tussen de drie opdrachtgevers (ROA, provincie Noord-Holland en de Kamer van Koophandel Amsterdam) en Verkeer.advies, die loopt tot eind 2004, wordt verlengd tot en met 2008. Verkeer.advies staat ook de komende periode onder leiding van directeur Wouter Verkerk.

Verkeer.advies richt zich op het verbeteren van de bereikbaarheid van bedrijven-terreinen, kantoorlocaties en winkelcentra door de inzet van mobiliteitsmanagement. Samen met de aanwezige bedrijven worden oplossingen ingezet als aanvullend collectief vervoer, voor- en natransport naar OV-haltes, parkeerbeleid of de inzet van een mobiliteitsmakelaar. Een succesvolle activiteit van Verkeer.advies is bijvoorbeeld de introductie van de Westpoortbus als gezamenlijk bedrijfsvervoer voor werknemers in het westelijk havengebied.

In aansluiting op het beleid van de regionale overheden zal Verkeer.advies zich de komende jaren blijven richten op een gebiedsgerichte aanpak en het faciliteren van de groeiende mobiliteit. Activiteiten van Verkeer.advies voor de komende tijd zijn onder meer het uitvoeren van een mobiliteitsplan voor de omvangrijke werkzaamheden van de Gaasperdammerweg in Amsterdam Zuidoost en het onder de aandacht brengen van file-vriendelijke alternatieven bij de werknemers van de Zuidas. Op Schiphol is Verkeer.advies in overleg over het introduceren van een bereikbaarheidsmakelaar.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht Regionaal Orgaan Amsterdam (ROA)